fredag 2 juli 2010

After work

Det finns inte mycket som slår en after work med en pilsner på Lilla torg i Malmö en sommarfredag när värmen är påslagen för fullt, solen skiner och det vimlar av utflexade och semesterlediga människor vart man än ser. Inte mycket.

Och det är fint med kullerstenar och spännande att titta på när kvinnor i högklackade skor försöker köra puckelpist mellan stenarna. Speciellt när de är på väg ut från näringsställena för då har de som regel inmundigat några promille och det, kan jag säga, underlättar inte direkt balansnumret. Vilket är underhållande för oss som sitter vid ringside.

Jätteroligt, faktiskt. Tills man själv skall försöka sig på att vackla över torget för att ta bussen hem. Det visade sig vara så knepigt när det var min tur idag att jag gärna hade gått med armarna rakt ut som vingar och med tungan i mungipan för balansens skull. Fast det anstår inte en säkerhetschef. En sådan går själv, med högburet huvud och utan läsglasögon och undviker ändå att snubbla eller ramla.

Idag var nog en av årets varmaste dagar. Jag stod på bussen in till stan iklädd endast behå och en mycket tunn, vit blus på överdelen av kroppen och var så varm att blusen satt som ett våtvarmt omslag eller som en rätt så fantasilös kroppsmålning. På fötterna hade jag sandaletter, vilket är detsamma som skor med höga klackar som på ovandelen av foten mest består av enstaka snören, nödvändiga för att skorna och fötterna skall hålla ihop och gå åt samma håll.

Det roade mig att se genom bussfönstren att en del tjejer uppenbarligen inte har hängt med i årstidsväxlingen från vinter till sommar. Jag såg nämligen flera exempel på tjejer som var iklädda klänningar och rejäla vinterstövlar av modell skogshuggare i Alaska. Att lufsa omkring i sådana i 30 grader måste vara detsamma som att ha fötterna i portabla fotbad. Jag svettades i mina remmar, hur torde det då inte vara för deras fossingar att befinna sig i tjocka läderstövlar?
Efter tre tjejer i denna fotbeklädnad drog jag slutsatsen att vi har någotslags sommarstövelmode på gång. Men det kommer jag inte att haka på, den saken är kl.ar. Inte förrän sommaren är över och vintern har kommit. Någon gång i mitten av juli brukar detta ske, har jag för mig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar