tisdag 6 december 2011

Drömtydning

En kollega berättade imorse att nu var min framtid tryggad. Det kändes fint, även om jag måste erkänna att jag inte direkt hade oroat mig för den.

Jodå, sa hon, för hon hade nämligen drömt att jag flyttade hem till hennes pappa, änkling sedan ett år tillbaka. Där skulle jag bo och att det var typ 15 mil till jobbet enkel resa hade inte bekymrat mig nämnvärt. Inte drömmaren heller, uppenbarligen.

Och packningen jag kom med var typisk mig. Jag kom nämligen släpandes på stora, blåa backar med frysburkar som jag hade frusit in rester i. Dessa hade jag parkerat på marken framför utanför huset och sedan hade jag ställt mig med en av de blåa backarna i händerna och tittat uppfodrande på min kollega. Skulle hon drömma vidare någon gång, eller hur tänkte hon? Maten tinade ju. Sen vaknade hon och jag fick inte veta om det fanns en frysbox stor nog för alla mina burkar, och om jag genast gick igång med att möblera om och inreda eller om jag tinade några burkar och åt först.

Vi pratade en stund om drömtydning och vad detta skulle kunna betyda. Kollegan brukar vanligen inte drömma något särskilt men den här drömmen var väldigt tydlig så något budskap var det utan tvekan tal om.

Jag tolkade det vänligt som att hon en längre tid känt en omedveten oro för vad som händer med mig om fyra år när båda barnen sannolikt ur utflugna. Kan jag bo kvar i den halva herrgård jag äger och skulle jag inte bli väldigt ensam? Frågan jag ställde mig var om det var tänkt att jag på något sätt skulle ha en relation med hennes pappa, som sannolikt är i ålder med min egen pappa, eller om det handlade om ett rent boendearrangemang.

Hon var lite osäker på det, men skulle göra vad hon kunde för att drömma vidare i natt och då reda ut de frågeställningar jag hade.

Själv drömde jag förra natten att jag åkte med någon i England som envisades med att köra högertrafik när jag och alla trafikanter visste att det var vänstertrafik som gällde. Bilåkningen kändes ungefär som när rymdskeppet i Star Wars drog på i ljusets hastighet. Bilarna vek av som små streck framför oss. Mycket spännande.

Jag kan faktiskt tänka mig att drömma vidare på det temat i natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar