torsdag 23 juli 2009

Bittra insikter

Hur kan det komma sig att man mitt i sommaren, efter en längre period av torka och värme, kastar sig på sin säng och känner en välbekant doft i näsan. Samma doft som råder i mången sommarstuga.

Fukt.

Hur kan det lukta FUKT vid min sänggavel när det varit torrt hela sommaren fram tills nu? Och det är inte ens vegetation och feldoserad rabatt på andra sidan väggen, där finns en fin plattsättning och mitt trädäck. Inget som borde dra åt sig väta och skicka det vidare in i mitt hus.

Jag har nu dragit fram hela sängen och kravlat omkring som en utsvulten jakthund med näsan mot väggen och kan konstatera att det luktar fukt om den del av väggen som ligger bakom min huvudkudde. Fast längre ned.

Och jag vågar inte tänka på vad det kan innebära i form av kostnader. Riva vägg, torka ur, byta isolering och reglar... Eller varför inte slå till med ett totalt syllbyte under huset när jag ändå är i gång och räknar. Kan 200.000 vara en jämn och bra summa?

Tack för det, ni elaka féer, som satte den förbannelsen på mig när jag låg i vaggan. Kunde ni inte åtminstone ha väntat tills jag hittat någon att dela bostaden med i den bemärkelsen att vederböande också bidrar till försörjningen, inte bara kostar som de två som redan hänger omkring här?

Om jag gör en rejäl insats med hårtorken, kan det hjälpa tror ni?

Bitter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar