tisdag 14 juli 2009

Exotiska drinkar. Eller nåt...

Jag inventerade nyss mina förråd och gömmor för att se om råmaterial fanns till någon slags lämplig grekisk-afton-drink. Ouzon var slut, men det kvittar. Bestämmer jag mig för Ouzo som fördrink så går det att lösa ändå. Jag tror det finns hostmedicin i kylskåpet och blandar jag det med vatten och lite alkohol av lämplig, smaklös sort, så är Ouzon fixad. Ett slags hemfix-Ouzo, när jag tänker efter. Något att tipsa Apoteket om, kanske?

Bäst jag lekte maracas med mina flaskor för att försöka utröna mängden flytande vara i desamma släntrade sonen förbi. Förmodligen hade han tråkigt för han fann helt oväntat det på sin plats att fråga vad jag sysslade med.

När jag förklarat mitt hedervärda uppdrag, att finna rätt beståndsdelar för att skapa stämning i den lokala varianten på den grekiska aftonen, slängde han ur sig att "jag har förresten varit med i en drinkblandartävling".

Har han? Den rare gossen? Som bara är 13 år? Jag pinnade i kapp honom i hallen så fort jag kunde, fortfarande sittandes på huk, med påföljd att lår och bakdel fick sig en rejäl duvning, och högg tag i träningsbyxorna på honom.

- Berätta, sa jag strängt!

Det var inte så illa som det lät. Mer än för den mamma hos vilken drinkblandartävlingen ägde rum. Ingen alkohol var inblandad, däremot väldigt mycket annat.

Reglerna var enkla. Alla deltagare blandar drinkar av valfria ingredienser. Alla måste dricka allas drinkar, även sina egna (vilket eliminerade blandningar av bara tabasco och mango chutney hot). Den drink som gick att dricka med minst antal kräkreflexer aktiverade, vann.

Följande två drinkrecept kan delges som ett resultat av denna tävling. Båda intages på egen risk:

  • Päronchock: Blanda päronsoda och Oboy. Ja, det blir en väldigt konstig färg.
  • Bob Special: Blanda valfri Bobsaft med mjölk och grape tonic. MYCKET exotisk smak.
Det var oklart vilken drink som vann, smaklökarna chockades kraftigt och packade av ren självbevarelsedrift ihop efter bara två drinkar. Det var dock en rolig tävling, tyckte sonen, och erbjöd sig att hjälpa mig med att komma på en helt ny grekisk drink.

Jag avböjde vänligt men bestämt. På min grekiska afton skall vi ha riktiga grejer. Jag bedömer att jag har hostmedicin så det räcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar