tisdag 14 juli 2009

Oupa!

Ännu en dag med sol och värme! Jag är jättenöjd.

Skall man gräva fram något litet som jag kan vara missnöjd med, så är det de förbaskade växterna jag planterade i krukor och pottor i trädgården. De har visat sig vara osjälvständiga som småbarn. Skriker efter vatten precis hela tiden, trots att det faktikt regnade lite förra natten. Man tycker de kunde varit lite på alerten och bunkrat upp. Visat lite nedärvd kvinnlig instinkt, typ. Men icke.

Skall det fortsätta på det här viset kommer mina armar vara så uttänjda av allt vattenkannebärande när sommaren är slut att knogarna släpar i marken en meter efter mig när jag går. Och hur klädsamt är det, på kontoret? Kavajärmarna kommer att vara för korta och frågan är om det inte blir en direkt säkerhetsrisk när jag skall cykla till och från jobbet. Det finns gränser för hur mycket jag kan stoppa ned i cykelkorgen.

Inte bra.

Än så länge kan jag emellertid cykla utan problem och idag har jag därför på morgonkulan passat på och hojat mellan blommor och humlor och högt gräs till affären där jag pantade ett antal pet-flaskor och tog inkomsterna av dessa till att köpa auberginer och fetaost.

Ikväll blir det grekisk afton med moussaka och grekisk sallad. Vet att en av dotterns manliga kompisar kan plånka sig igenom "Nothing else matters" av Metallica på elgitarr och då borde Zorba vara en smal sak för honom att träna in under dagen, tycker jag. Vill man så kan man. Jag utgår ifrån att han vill.

Nu skall jag snabbspola mig igenom Mamma Mia för att komma i stämning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar