tisdag 28 juli 2009

"I have a dream"

Inatt drömde jag att jag var och tittade på en lägenhet. Sannolikt ett uttryck för att jag är fed-up på huset och de ständiga problem, rivsår, avbrutna naglar och muskelvärkar jag har som ett resultat av detsamma.

Det var en femrumslägenhet jag kollade på och en äldre man bodde där (han var kvar, låg i sängen och tittade på när jag gick runt) så inredningen var först inte speciellt trendig, men mot slutet av visningen jackade den upp sig och helt plötsligt dök det upp svart marmorgolv i köket och skeppsgolv i vardagsrummet. Oklart hur det gick till men jag ifrågasatte inte. Jag kände att jag blev av med två rejäla projekt, det låg kork- och plastmattor i de aktuella rummen i början av min rundtur.

Det fanns två kök eftersom lägenheten var en ihopbyggd 3:a och 2:a och enligt uppgift fanns det också två badrum. Jag hann emellertid bara titta på det ena, för rätt som det var när jag vandrade runt och beundrade blomtapeterna från 1942, så tappade jag en tand i underkäken.
Och som alla vet som har haft tandställning, så kan man dra ut en tand och därefter flyttar sig snällt övriga tänder, åtminstone med hjälp av tandställning, så att tandraden antar önskat utseende. I mitt fall behövdes ingen tandställning och ett halvårs väntan, tänderna började byta plats med varandra ändå, direkt.

När jag letat mig fram till ett av de två badrummen (som hade ljusblått porslin och tapeter, huuu...) så såg den undre tandraden ut som om om någon 3-åring fått i uppgift att kasta in gaddarna. Med vänster hand. Iklädd Lovikka-vantar. Och med ögonen förbundna.

Det var INTE snyggt.

Men, jag hetsade inte upp mig, jag tog den förlorade tanden och stoppade den i fickan och tänkte att den kan tandläkaren nog gräva fast igen sen och då blir allt bra.

Sen vaknade jag, vilket grämde mig, för hade jag väntat en stund till i badrummet, så tror jag att porslinet hade blivt vitt, det hade blivit skeppsgolv där inne också, snyggt kakel på väggarna och kanske hade det dykt upp en liten bastu. Himla retfullt.

Vad betyder detta? Kan man på något sätt tolka det som att Bahamas är inblandat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar