torsdag 30 juli 2009

Ihjältradning av get

Natten har ägnats åt djupa tankar om väta och dess orsaker. Sannolikt är merparten av er djupt ointresserade av både väta och dess orsaker, men jag har för avsikt att tjata vidare om ämnet ett tag till, åtminstone i detta inlägg, för det lindrar min ångest och minskar därmed köerna i sjukvårdssystemet, trots att det hela skulle kunna trada ihjäl gamla getter.

(Och för er som bor norr om Eslöv och inte vet på vilka sätt vi i Skåne plågar ihjäl våra husdjur kan jag avslöja hur ihjältradning av getter går till:

Man samlar ihop en lagom flock, inte för många för då hör kanske inte alla och då är inte metoden effektiv. Flocken ställs upp framför en liten scen, en vanlig eu-pall kan räcka, och där ställer människan sig. Sedan pratar människan en stund om något helt oväsentligt för de flesta, människor såväl som getter, t ex mina husproblem, oerhört besvärliga myggbett, dess sårbildningar och eventuella risker med massmyggbett sedda ur i ett pandemiperspektiv, huruvida bananer blivit mer böjda sedan vi kom med i EU eller något liknande. Efter en stund, väldigt kort i husproblemsfallet, ramlar den första geten ihop, stel som en pinne och med klövarna i vädret. Sen kommer resten.

För säkerhets skull pratar man på ett tag till efter att sista geten ramlat, ibland skendör de nämligen bara för att när snacket är slut, glatt skutta upp och fortsätta sina liv som om inget har hänt.)

Inatt har jag tagit följande beslut:

Golvlisterna är borttagna och jag har borrat upp ordentliga borrhål, med sexans borr på 15 cm mellanrum för att ventilera.

Jag kommer att ringa Ocab och beställa tid för fuktutredning, den avancerade sorten (inte bara mätning) och därefter försöka få ut en firma som kan sparka loss mitt stuprör och rensa evenuellt stopp.

Sen vet jag inte mer, natten tog slut när jag hade räknat ut allt detta.

Kram från Mulle Meck

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar