lördag 8 augusti 2009

Dotterns blogg

Nedan följer ett direkt urklipp från min dotters blogg. Hon vet inte om att jag klistrar i det här, men sover man halva dagen, klockan är över 9, så får man skylla sig själv. Jag hade kunnat fråga om hon hade orkat masat sig upp. Ingen skuld på mig, alltså.

Nåväl, läs och begrunda 15-årshumorn:

"Efter bion gick jag och E till Centralen för att ta bussen hem. Bussen gick dock inte förrän en timme senare så vi fick döda tid på Centralen på bästa möjliga vis. Helt spontant kom vi på att vi kunde prata engelska med varandra! Dö kul, alla trodde att vi var amerikanska tonåringar som turistade i Malmö.

Jag vet inte vad som var roligast, när vi "bråkade" på Centralen och fick allas blickar vända mot oss, när en australiensare började snacka med oss, eller när jag höll förmaningstal på engelska för en vuxen man om hur farliga cigaretter är och att de flesta dör i förtid!Här är konversationen mellan den medelålders svenska mannen och mig:

- Mannen: Ursäkta, men har du en tändare?
- Jag: Excuse me, I only speak english.
- M: Aha, oh, Do you have a... lighter?
- J: No, sorry I don't.
- M: Aha. Okay.

Mannen vänder sig om och ska precis gå iväg:

- J: By the way, you shouldn't smoke! It damages your health and you will die much earlier!
- M: Yes, I know it's not good.
- J: So, why do you smoke?
- M: Haha, I'm old enough.
- J: Old enough to die?!

Mannen ler men ser samtidigt väldigt förvirrad ut och vet inte vad han ska svara. Så han går iväg. En liten stund senare står han vid sina vänner och berättar historian för dem på svenska. Alla faller ihop av skratt och pekar bort mot oss som vinkar tillbaka!"

Ja, herregud. Men det kunde varit värre. Hon kunde ha slagit ned honom, snott hans cigaretter, sträckt upp fingret mot hans vänner och sagt något kränkande. På svenska.

Fast helst skulle hon inte prata alls med män födda tidigare än 98... Tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar