lördag 1 augusti 2009

Egyptens gräshoppor

I början av juni planterade jag fina sommarblommor i pottor och krukor i trädgården.
I början av juli kom bladlössen och åt upp mina fina sommarblommor i pottor och krukor. Samt en hel del andra växter också, min funkia ser till exempel ut som om någon jagat älg med hagelgevär lokalt runt mina domäner.

I början av augusti, typ idag, har horder med nyckelpigor kommit och inlett sitt gästabud på mina bladlöss. 2-3 nyckelpigor är gulligt, 2000-3000 nyckelpigor känns som rätt många för mycket. Det krasar när man går och man får akta sig för att blunda och ta djupa andetag samtidigt, av insuget kan man få med sig en 4-5 stycken nyckelpigor rakt ned i magen på en endaste inandning. Nu ser jag emellertid bara bladlusskelett på min blomskelett och känner mig trots allt vänligt inställd. Hellre pigor än löss.

Men...

Jag hörde någonstans att som råttan på repet så samlar just nu spindlarna sina trupper, slipar sina svärd och bryter arm som träning inför det stora slaget om nyckelpigorna. I spindlarnas värld håller man nyckelpigsskiva i augusti, om det är fullmåne eller ej, och kommer det 2000-3000 spindlar till mitt hus, då flyttar jag omedelbart.

Några stycken kan jag hantera, dem ställer jag glas över och så får dottern lyfta glas, förkunna dom (förmildrande omständigheter finns aldrig) och avrätta spindlar i solnedgången som sitt första uppdrag när det är mammavecka. Men det säger sig ju själv att jag inte kan gå omkring i en hel vecka med ALLA mina glas utställda i huset.

Så kanske är det bra med lite fukt i hörnen på huset, när jag tänker efter. Det lär spindlarna inte gilla, har jag hört.

Får nog vänta ett tag med att låta Ocab fuktutreda... Till jul, kanske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar