torsdag 17 september 2009

Frukostkomplex

Imorgon är det min tur att arrangera fredagsfrukosten på jobbet. Detta är ett åtagande som måste tas på största allvar och flera i personalen har redan påmint mig om mitt uppdrag eftersom ett anfall av glömska kanske skulle resultera i att de tvingas äta Statoil-bullar med Bregott, färdigskivad ost och varsin Kitkat.

Det vill de inte.

Det är inte riktigt så det går till när vi äter frukost på jobbet om fredagarna.

Om ni tänker er de finare hotellkedjornas frukostbufféer så har ni en ungefärlig bild klar av vad jag skall svara upp mot imorgon bitti. Några färska bröd inköpta på morgonen hos den lokale bagaren, valfria delikatesser från delikatessdisken, lite småvarmt, lite sill och ansjovis, kokta ägg i skivor, några goda ostar, vindruvor, lite tjusig marmelad gjord av fikon eller granatäpplen, paté med cumberlandsås funkar alltid, ja, mer än så brukar det inte vara...

Min chef, som också ingår i förlustelserna, brukar stå kvällen innan han skall upp till bevis och baka bröd. Det har jag aldrig vant kollegorna med, slöseri med kvinnokraft, och det hade definitivt inte funkat för mig idag. Möjligen pinnbröd över öppen eld i trädgården isåfall, fast det tror jag inte att någon är sugen på.

Dessa frukostorgier tenderar att rusa åstad i omfattning och till slut nästan motsvara middagsbufféerna på de fina hotellkedjorna ovan, innan någon sätter ned foten och allt återgår till mer rimliga proportioner. Jag har aldrig varit den som satt ned foten, är man tävlingsmänniska kan man inte göra det med mindre än att göra våld på sig själv. Kraftigt våld på sig själv.

Jag har dock HOTAT med att göra det och vid ett tillfälle bett alla välja: vill de helst ha havregrynsgröt med lingonsylt the viking way (ett fat, många skedar) eller vill de ha varsin bit rå falukorv på en gaffel och en sup?

Diskussionerna blev så höga och hetsiga att jag fick lämna rummet i omtanke om min egen säkerhet, så jag vet faktiskt inte vad de slutligen valde.

Skall strax sticka till Willys. Har för mig att de har extrapris på falukorv...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar