onsdag 30 september 2009

Klock-teve

Min klockradio kommer från en bokklubb på 80-talet. Man fick den som present om man gick med i klubben och klockradioapparater var high-tech på den tiden så sannolikt var det därför min mamma slog till och köpte en bok. När vi fått klockradion gick hon ur klubben igen. Man kan bara vara trogen till en viss gräns i vår familj.

Denna klockradio bor sedan dess hos mig och den kan knappast påstås vara det yppersta av prydnad för klockradiosläktet. Man kan välja att väckas av en signal med ett decibeltal motsvarande ett brandlarm i en hotellkorridor, eller att väckas av ett stillsamt brummande vilket är detsamma som radions myrornas krig. Detta brummande skall föreställa radioljud men jag har aldrig lyckats få in någon kanal hur mycket jag än har snurrat omkring med antennsladden.

Brummandet räcker emellertid för mig, jag är lättväckt och vill inte bli skrämd av brandlarmet så att jag får ägna första kvarten på dagen åt att skrapa ned mig själv från taket där jag hamnat av ren förskräckelse. Dagen skall starta mjukt och fint och jag snoozar gärna två gånger innan jag stänger av brummandet för gott och möter livets utmaningar.

Min förvåning var därför stor, milt sagt, när jag imorse vaknade till Johnny Logan som tydligt och klart trumpetade mig rakt i örat att han ville bli hållen nu ("Hold me now").

De första minuterna satt jag bara rakt upp och tittade mig omkring. Var i hela friden fanns karlen?

Sen fattade jag att det var klockradion, som i ett plötsligt ögonblick av klarhet hade hittat en ren frekvens för första gången i sitt liv, och detta precis när den skulle till att väcka mig. Jag blev så överväldigad att jag inte ens kom mig för att snooza utan gick upp med detsamma.

Men under dagen har jag fått tillfälle att reflektera lite över det inträffade. Och kan konstatera att det ju var synd att det råkade vara just Johnny Logan som jazzade loss när nu radion för en gångs skull fungerade. Det kunde ju vara han, snygg-doktorn i Greys Anatomy. Eller Gibbs i Navy CIS. Haken är att dessa gossar inte sjunger.

Men då kom jag att tänka på att de borde vara dags att uppfinna klock-teven. Och när man då uppfinner klock-teven, tänk var käckt det vore om man kunde koppla 3D till teven så att det ser ut som om Gibbs eller doktorn i Greys står precis bredvid sängen när de väcker mig? Han doktorn behöver ju inte nödvändigtvis operera just då, sånt kan vara lite svårsmält att se det första man gör.

Ju mer jag tänker på detta, desto mer lysande framstår idén. Jag vill HA Gibbs vid min sängkant när jag vaknar.

Skall googla lite på nätet för att se vem jag skall sälja idén till. Tror ni jag kan få royalty?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar