lördag 19 september 2009

Krigstaktik mot stridspiloter

Varje år vid den här tiden invaderas mitt hus, i synnerhet mitt kök, av små irriterande fruktflugor. Även om jag förvarar frukten i kylen så har jag fruktflugor. Även om jag inte HAR någon frukt, har jag fruktflugor.

Jag begriper det inte.

De senaste åren har jag hållit på med alla möjliga husmorsknep: saftglas som de skall drunkna i, vinglas som de skall drunkna i, allehanda cocktails bestående av vin, saft och diskmedel, som de skall drunkna i. Och visst, några stycken går väl vidare till de sälla jaktmarkerna men innan dess har 50 nya kläckts.

Jag har nu, efter flera års noggrant dokumenterade studier kommit fram till den enda metod som fungerar.

Dammsugaren.

När flugorna börjar komma parkerar jag dammsugaren på golvet vid vasken med munstycket avtaget. Så fort det fladdrar i ögonvrån går jag till attack och suger upp stridspiloten.

Ibland lägger jag ut fällor i form av övermogna bananer. Då sticker de dit, allihop, så överdrivet begåvade verkar de inte vara. När de har slagit sig till ro vid matbordet smyger jag mig på dem och suger upp dem. Samt slänger bananen så att det inte plötsligt kläcks nya flugor med bananen som kuvös.

Detta funkar. En intensiv krigstaktik får bort flugorna på en dag. Håller man sen koll och suger upp eventuella överlevare, så är huset strax flugfritt.

Kanske inte den mest djurvänliga metoden, men det kan inte hjälpas. Jag har gjort alkoholister av säkert två generationer flugor tidigare år, det var inte så värst djurvänligt det heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar