måndag 28 september 2009

Matbytessite

Jag har fått en del kommentarer idag om min kosthållning och förstår nu att jag på intet sätt är unik i mitt frysta-burkar-koncept. Många ensamstående föräldrar verkar pyssla med att packa allehanda burkar som tidigare innehållit kulinariska läckerheter såsom potatissallad eller glass eller som är köpta enkom för att utgöra tillfällig förvaringsplats för diverse rester, med överblivna beståndsdelar från barnveckans middagar.

Tänk om man kunde byta rester med varandra!

Jag åt kåldolmar igår och kommer med all sannolikhet att göra det ytterligare 3 gånger denna vecka. Åh, om jag kunde bytt en av dessa burkar mot en burk som innehåller korv Stroganoff! För säkert sitter det någon mamma eller pappa och tuggar just den rätten på längden och tvären i Sverige den här veckan.

Eller kanske moussaka. Eller makaronpudding.

Jag skulle kanske kunna bygga en matbytessite? Där alla kunde lägga ut vilka burkar man hushållar i sin frys och sedan använder man dem som byteshandel mot något annat som man är mer sugen på.

Kanske kan man ha olika forum för olika typer av rätter. T ex:
  • gröna vågen
  • den lilla smala
  • husmanskost
  • fest mitt i veckan
  • tjock och lycklig (GI-mat)
  • vattenföda (fisk o sånt)
  • Tyrannosaurus Rex (köttbit)
  • guldkant på tillvaron (efterrätter)

På något sätt får mängden mat standardiseras så att man inte lämnar ifrån sig 400 gram fläskfilé med gorgonzola och hasselbackspotatis (sorterar in under kategorin "fest mitt i veckan") och får tillbaka två köttbullar och några korslagda persiljekvistar (någon som misstolkat "den lilla smala").

En portion får vara en portion, och eftersom jag äter mycket när jag äter, får det vara en Mimmiportion. Rejäl, alltså. För det är min site, då bestämmer jag!

I princip har jag löst allt utom just hur själva matbytet skall gå till. Om teleportering hade varit uppfunnet hade det problemet varit helt ur världen. Himla irriterande att alla användbara uppfinningar skall ta så lång tid att komma på!

Kanske kan man anlita regiontrafiken? Om t ex Kalle Svensson i Säffle kan tänka sig att byta sin korv Stroganoff mot mina kåldolmar så borde vi kunna stuva in vår frysta mat på landets bussar och tåg för vidare befordran till varandra, och så är allt lagom tinat för mikrovågsugnen när det så småningom kommer fram till rätt mottagare? Vi plockar helt enkelt upp våra respektive burkar på vår närmaste busshållplats på vägen hem från jobbet.

Åh, jag känner att jag är nära ett toppenkoncept! Vem har något smaskigt att erbjuda i utbyte mot mina kåldolmar?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar