lördag 26 september 2009

Timotejreklam

Någon gång i förfluten tid, kan ha varit på 70- eller 80-talet, fanns det ett schampo som hette Timotej. Detta gjordes det reklam för, såvitt jag minns var reklamen i teve, vilket lutar åt att det måste ha varit på 80-talet. I filmen gled en huldrelik tjej med långt blont hår omkring i en blomsteräng och såg ut som en älva i sin sommarklänning. Tror inte hon gjorde mer än så. Möjligen att hon plockade blommor när hon ändå var ute på bystan.

Föreställ er detta.

Och tänk sedan in bilden av tre stycken raska damer i åldern 40+, samtliga ordentligt klädda i koftor och jackor och fotriktiga gymnastikskor, som får syn på varandra på idrottsplatsen när en står och säljer kaffe, kakor, godis och läsk (jag), en kommer förbi för att se om hennes son möjligen medverkar i fotbollsmatchen (aktör 2 i filmen) och en samtidigt kommer från fiendesidan av planen (motståndarlagets föräldrar, oklart vad hon gjort där) för att förena sig med den politiskt korrekta föräldrarna (aktör 3 i filmen).

Detta möte mellan aktör 2 och 3 födde så mycket glädje att de båda likt älvor i slowmotion flög genom luften, gjorde små lätta fjät i luften mellan varven för att inte tappa fart och slutligen landade i varandras armar. Det hela var mycket vackert.

Aktör 1, som under tiden för full maskin sålde kaffe och chokladbollar, kände sig dock utanför och framförde detta på ett fint sätt.

Aktör 3, som tyckte att det hela hade varit en lyckad föreställning, erbjöd sig omgående att göra om det hela, varpå hon gick tillbaka bakom målet och på nytt flög genom luften, den här gången med riktning kaffekokerskan (aktör 1) som gjorde vad hon kunde för att hoppa över läskbackar och komma aktör 3 till mötes.

Jag vet inte om fotbollsmatchen avstannade, men det borde den ha gjort för scenen var så lyckad att någon omtagning inte behövdes. Sannolikt var intet öga torrt.

Nu funderar vi som bäst på hur vi kommer i kontakt med Timotej-schampots marknadschef. Vi tycker att schampot skall ut på marknaden igen och har en del tips om hur reklamfilmen skall se ut som skall promota det hela. Samt vilka som skall medverka.

Om någon redan nu vill ha en autograf så går det bra att skriva det i kommentaren nedan. :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar