torsdag 25 juni 2009

Smartare än mig själv

Idag har jag för första gången prövat att överlista mig själv genom att ge mig ut och jogga FÖRE jobbet istället för att övermodigt skjuta det framför mig hela arbetsdagen för att sedan förhandla bort aktiviteten på kvällen:


- Är för hungrig, måste äta först. Det kan inte vara bra att springa på fastande mage, jag kan få blodsockerfall och ramla och kanske bryta lårbenshalsen och har man gjort det, då kommer man kanske aldrig upp ur sängen igen. Fallolyckor är för övrigt den främsta dödsorsaken i Sverige. Jo, det är sant.


- Är för mätt, måste smälta maten först. Annars får jag håll, mjältbrand eller kräks, och kräks jag (vilket skulle vara det värsta alternativet ur barnens perspektiv) så ser någon det och då sprider det sig till barnen och så skäms de och sen måste vi flytta ifrån kommunen och ungarna byta skola och med tanke på dessa konsekvenser är det bättre att vänta någon timme. Eller hur? Ja, tänkte väl det.


- Oj, nu börjar ju Lyxfällan/Du är vad du äter/Rent hus/Mord i Midsomer/Bollibompa/Nyheter på finska och DET kan jag inte missa, då tappar jag hela tråden i programserien, men SEN, när programmet är slut, DÅ sticker jag genast iväg...


- Hjälp, vad trött jag är, och oj, vad mycket klockan har blivit, redan 20! Snart blir det mörkt och då kan det vara farligt att jogga, se punkten 1 ovan. Det är nog bättre att jag går och lägger mig och springer imorgon, direkt efter jobbet, när jag är utvilad och sikten är god.
Ungefär så brukar jag förhandla med mig själv och jag har väldigt svårt att finna motargument i dessa situationer. Det känns klokt och riktigt, allt jag säger. Men, som sagt, idag vann jag på överrumplingstaktiken. Jag hann inte vakna innan jag hade fått på mig gympaskorna och gett mig ut, och när jag kom till sans så pass att upptäckte vad jag höll på med, var det försent att börja jiddra om att jag inte hade ätit middag än eller sannolikt skulle missa någon repris på Greys Anatomy. Tyvärr.


Frågan är bara om samma koncept funkar två gånger? Vi får väl se, imorgon!


Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar