måndag 19 oktober 2009

Var placera toastolen?

En kollega till mig bor i ett flerfamiljshus där man skall göra ett omfattande renoveringsarbete i badrummen. Vi snackar jättejobb och ingen kommer att få glädjen av att använda sina bekvämlighetsinrättningar på långlig tid, eller åtminstone cirka 3 veckor.

Detta uppfattades av de boende som en viss olägenhet. Och om hela huset skulle gå ut och uträtta sina behov i buskarna skulle även boende i andra hus kunna uppfatta det hela som en olägenhet. Man tittade därför spänt på ordförande i bostadsrättsföreningen för att se hur han tänkte lösa det hela.

Han tänkte lösa det hela genom att alla hushåll fick varsin mulltoa.

Jag är inte så insatt i hur dylika fungerar men som jag förstod det var det ett slags utedass fast inomhus. Och med något mindre möjligheter till insyn i hur övriga familjens magar mår, färre flugor och färre spindlar.

Det lät ok, folket var ganska nöjda. Men strax kom nästa fråga: var tänkte bostadsrättsföreningens ordförande placera dessa portabla toaletter? Badrummen var ju inte att tänka på, där pågick ju helt andra arrangemang där toalettstolen brukade befinna sig.

Ja, si det tyckte ordförande att alla kunde få bestämma själva. För hans del kvittade det var de ville ha dem.

Nu satte de avancerade diskussionerna igång. Var parkerar man en toalettstol om man inte får ställa den på sin naturliga plats? Några tänkte balkongen, det kunde vara trevligt att ha lite utsikt när man ändå sitter ned och slösar bort värdefull tid. Andra kontrade då med att vi pratar oktober och början på november. Det kan vara SNÖ i november. Vill man sitta på toa och uppleva snön? Nej, det vill man inte. Dessutom kunde man få blåskatarr och hemorrojder av kylan.

Andra, mer praktiska människor lutade å sin sida åt vardagsrummet. Tänk så trevligt att sitta på toa och sjunga med i körslaget och Idol och vad det nu heter allt! Nära till kaffekoppen och vill man äta lite chips samtidigt så möter det inget hinder. Mycket praktiskt.

Jo, förvisso. Under förutsättning att man är VÄLDIGT bekanta med eventuella andra som finns i hushållet alternativt som kommit dit på besök och händelsvis behöver besöka inrättningen.
Kanske inte så bra förslag, när allt kommer omkring, annat än för ensamhushåll utan socialt nätverk.

Själv hade jag nog valt att tömma ur en garderob och sätta in den där. Helst en klädkammare så att man inte kvävs där inne om magen är besvärlig.

Eller så hade jag flyttat hem till någon annan den aktuella tiden. Och använt mulltoan som varmkompost inför vårens balkongplanteringar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar