onsdag 11 november 2009

Juleljus

När jag var ute och körde med släpet i helgen, körde jag händelsevis förbi en elbutik. Och eftersom jag körde långsamt med släpet hann jag titta länge på alla detaljerna i skyltfönstret. Prislappar, räkna lampor i julgransbelysningen, vinka till personalen i kassan, sådana saker. Jag hann också bli otroligt sugen på juleljus, ljusstakar, ljusnät, små kransar med belysning, små tomtar med belysning, belysning med belysning och en massa annat som har med jul och lampor att göra. Åh, vad jag ville ha allt!

Dessutom vill jag helst sätta upp lamporna, stjärnorna, tomtarna och allt annat som lyser och blinkar redan nu. En liten gran hade varit väldigt trevligt att mötas av i hallen när man kommer hem, till exempel. Det är nästan tre veckor kvar tills det är legalt att hänga upp stjärnor, och tre veckor känns oändligt avlägset.

Det finns på alla orter de som inte plockar ned sina adventsljusstakar förrän långt efter oss andra. Om det beror på ett intensivt julfirande ända fram till påsk eller på ren lathet kombinerat med uträkningen att det snart är jul igen och således inte lönt att hålla på och flytta omkring belysning på det där viset, stup i kvarten, är svårt att svara på.

Jag går åt emellertid åt helt andra hållet. Så fort det är någotsånär legalt att börja pynta på, så gör jag det. Tomtar kan jag leva utan, men det blir så fint ljus av stjärnor, stakar och belysta koner att jag skulle kunna tänka mig att plocka fram dessa redan till första november. Eller, förresten, första oktober.

Eller... Varför inte första september?

När jag tänker efter tror jag att jag skall låta dem stå framme hela året, jag också. Jag kan ju justera timer-tidern något mellan maj och september. Om det skall vara nödvändigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar