fredag 5 februari 2010

Fredag

Fredagar är mycket trevliga dagar. Särskilt kvällarna. Och särskilt för oss som jobbar måndag till fredag. Jag kan förstå att inte fredagstjusningen är fullt ut densamma för den som börjar jobba klockan 23 natten mot lördagen. Eller för den som jobbar hela helgen.

Själv är jag emellertid för det mesta ledig om helgerna och firar det idag med att förse övriga matgäster med så kallad kärring-mat på kvällskvisten, som någon i mitt förflutna kallade det när man äter oliver, marinerade vitlöksklyftor, små goda korvar, gorgonzolaost, cambozolaost, hårdost, kex med havssalt, krispiga rån, olika röror och samtidigt sippar rödvin.

Jag tycker mycket om sådant pillande ätande. Det känns inte som man äter något och således går man inte heller upp i vikt. Dricker man rödvin fortare än man äter, typ tar ett glas före maten, blir man dessutom behagligt uppspelt redan från början. Jag tycker mycket om det också. Livet artar sig utmärkt på fredagar.

Har i allt sammantaget haft en bra dag även när jag inte fredagsmyste för fullt eftersom jag var kvar på jobbet och det inte riktigt passade sig. När jag kom tillbaka från ett möte på eftermiddagen låg det en bit halvsmält glasstårta på en tallrik vid min dator. Sånt uppskattar jag mycket. Jag visste inte från vem glasstårtan kom för mina kamrater verkade inte ha fått någon, men jag åt raskt upp den och började först därefter fundera på hur mjältbrandsbakterier sprids, på vilka sätt man kan kontaminera glass utan att det märks samt vem som för närvarande mest önskar livet av mig.

I vanliga fall hade jag suttit som bäst nu och känt efter om jag möjligen mådde illa, kände svimningstendenser eller om blodet verkade ha slutat koagulera där inne (vilket hade tytt på råttgift i glassen), men eftersom jag klokt nog började aftonen med ett glas rödvin, så är jag bara fånigt lycklig och obekymrad.

Jag dör säkert inte förrän imorgon. Och gör jag det kan jag med gott samvete äta lite extra chilichoklad ikväll. Chokladen hinner aldrig i livet förvandla sig till fett på mina höfter innan råttgiftet börjar verka. Jag tror jag kan ta någon kaka också...

Åh, vad HÄRLIGT det är med fredag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar