fredag 12 februari 2010

Ordningsvakt och festvärdinna

Ikväll har jag varit ordningsvakt och festvärdinna à la Stureplan på disco för ortens elever i årskurs 3 och 4. Festvärdinnejobbet var det roligaste för det innebar att jag fick dansa, mingla och flamsa omkring lite hur jag ville med niorna som arrangerade det hela. Ordningsvaktsjobbet ställde helt andra krav, inte lika roliga.

När folket på Stureplan befinner sig på Stureplan kan de reglerna och vet att man skall dansa, mingla lite stillsamt eller hänga i baren. Fler alternativ finns inte. Åtminstone inte förrän klockan-tre-ragget sätter in, men det är en annan historia.

Barnen i årskurs 3 och 4 hade ännu inte fullt ut förstått finesserna med detta. Åtminstone inte pojkarna. Flickorna, alla i glittriga, glamouriga outfits med läderstövlar och handväskor (ja, read my lips: HANDVÄSKOR!) dansade helt enligt reglerna.

Pojkarna klängde i ribbstolarna.

Flickorna blev efter ett tag besvärade av sina handväskor och lämnade dem i dj-båset (där min dotter stod). Sedan dansade de vidare.

Pojkarna jagade varandra runt gympasalen.

Flickorna gick till baren och köpte läsk. Sedan dansade de vidare.

Pojkarna försökte plocka ned den tjocka madrassen.

Flickorna hämtade sina handväskor i dj-båset, gick till damrummet och fixade till sig, snackade skit om övriga tjejer som inte var i damrummet, lämnade tillbaka väskorna i dj-båset. Sedan dansade de vidare.

Då ville pojkarna gå ut och leka i snön.

Pedagogisk och vänlig tant uttryckte att detta inte var en lämplig aktivitet när man är på disco. Liten gosse framhärdade i sina försök att göra saker han inte fick. Bestämd tant sa nej. Liten gosse ifrågasatte tantens auktoritet. Tant blev arg. Tant sa att hon var säkerhetschef och att han skulle räta in sig i ledet innan tant blev sur på riktigt. Liten gosse tittade länge. Sa sen "Säkerhetschef? Shit, det var inte bra."

Sedan stod en mängd små gossar och talade viskande åt mitt håll. Ingen frågade längre om de fick gå ut och leka i snön.

Jag kunde övergå till rollen som festvärdinna. Den rollen är väldigt rolig. Kanske har den rollen gjort att jag inte längre är aktuell som medföljande förälder på klassresan. Det är inte helt omöjligt.

1 kommentar:

  1. Hahaha... Vilken inlevelse och förståelse du visar för 3e-klasspojkars intressen och festaktiviteter...

    Jag tycker att jag känner igen nästan varje stavelse i din beskrivning... Men jag kan inte minnas att tjejerna hade handväskor i DJ-båset...

    Kanske för att jag satt uppflugen i ngn ribbstol ;-)

    /S

    SvaraRadera