söndag 25 april 2010

Tonårsparlör

I fredags kom det en bok från någon myndighet med posten. Boken var inplastad i en rosamönstrad plastförpackning så jag kan inte se vad den handlar om, men av det jag kan skymta om jag håller den mot ljuset och trycker plasten mot boken, så verkar den handla om ungdomar på något sätt. Kanske sprit, sex, droger?

Jag vågar inte öppna den för den är adresserad till "målsman för Mimmi Efternamn". Den skall med andra ord till min 75-åriga mamma om man nu fortfarande kan hävda att hon är min målsman. Och frågan är vad det är man har kommit på att man glömt att lära henne, så här 30 år efter min tonårsperiod? Att hon inte skall bjuda mig på sprit, låta mig knarka ostört på flickrummet eller låta mig sälja min kropp via webbkameran?

Jag skall hem och hälsa på i sommar, får spara boken tills dess och ta med den så att hon får se vad hon missat. Jag kanske kan få tillfälle att kika lite i boken jag också, när hon inte ser. Kanske står där något jag kan ha nytta av att känna till med tanke på att jag har två tonåringar som bor under samma tak själv.

Eller så får jag en egen bok om 30 år, man vet aldrig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar