onsdag 30 juni 2010

Badrumsbilder

För någon vecka sedan övade jag och väninnan A oss på att ta huvud-mot-huvudbilder där vi såg så unga och sexiga ut som möjligt. Sånt kan tyckas vara enkelt, men ack ljuva oskuld, som inbillar sig det. Vår generation är vana vid att titta i ett litet hål i kameran för att kunna sikta på rätt huvud i linsen. Det blir väldigt svårt att titta i ett litet hål i kameran om man skall ta foto på sig själv. Det räknade vi ut snabbt.

Vi satt bredvid varandra på en restaurang så momentet att köra ihop huvudena var ganska enkelt och dessutom hade vi inget bättre för oss, vilket gav oss tid för trial and error ett antal hundra gånger. De som satt mitt emot hade vi pratat färdig med.

Det blev många bilder och ett och annat blev riktigt bra. Möjligen att A kunde haft lite längre armar, det blev en del obehagliga närbilder där man såg både rynkor, porer och enstaka mustaschanlag. Hu.

Nåväl, övning ger färdighet och vi tyckte båda att vi klarade det bra med tanke på att vi aldrig övat tidigare. Detta var moment 1. Moment 2 i utvecklingstrappan är att ta bilder på toaletten. Vi har båda förstått efter rika studier av Facebook och Bilddagboken att kakelbakgrunden är viktig.

Sen kommer moment 3. Detta moment är lite svårare och går ut på att bilder skall tas via spegeln i badrummet. Det är en egen och mycket uppskattad konstform. Här finns många möjligheter att göra misstag. Att titta åt fel håll är bara ett av dem.

Och slutligen, la grande finale, är att pluta med munnen samtidigt som bilden skall tas. Resultatet skall få betraktaren att tänka på Marilyn Monroe. Tänker betraktaren istället på Kalle Anka har man gjort fel och bör öva lite till. Det är med andra ord mycket svårt och de främsta i sporten är cirka 30 år yngre än vi. Men kunde Evy Palm springa maraton vid 45 så skall väl vi kunna göra pussmunnar på bild.

Vi har emellertid inte kommit riktigt så långt än. Moment 2 känns fortfarande utmanande. Fatta hur trångt det blir med två personer på en och samma toa. Och att lyckas ta en bild utan att matronorna som utgör motivet effektivt täcker upp hela bildytan och därmed blockerar inslaget av kakel i bakgrunden är tufft nog. Vi har nästan klarat det. Några kilon till bara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar