lördag 5 juni 2010

Tre späda tjejer på gymmet

Igår tränade jag och de två väninnorna på gymmet före jobbet. Vi fick då höra att en yngling i den ena väninnans sociala närområde hade benämt oss tre som "tanter" när han frågade om detaljerna kring träningsaktiviteten. Detta berörde oss illa och de två av oss som är mest mordiska och skoningslösa började genast planera för ett lämplig straff. Haken var bara att väninna tre, som var den som berättade den väna historian och vars släkt i släkten gossen är, efter att ha hört vad vi resonerade om inte ville berätta varken namn, signalement eller var ynglingens brevlåda bor.

Han har således fortfarande både knäskålarna och familjelyckan i tryggt förvar. Ibland haltar rättvisan.

Vi blev emellertid lätt upprymda av de lustfyllda hämndplanerna och när Iggy Pops "Passenger" dök upp i gymlokalens högtalare kände vi oss föranledda att klämma i och hjälpa honom lite på traven. Själva verserna fick han klara själv, en himla massa babbel som ingen människa kan lära sig utantill. Sannolikt inte Pop själv ens, han har nog läst innantill när han spelad in skivan. Refrängen är emellertid busenkel. Den går:

La, la, la, la, la-la-la-laaaaaaaa
La, la, la, la, la-la-la-laaaaaaaa
La, la, la, la, la-la-la-laaaaaaaa

Eller något sådant. Här tog vi i från trappmaskinernas pedaler och sjöng med. Och upptäckte då att vi har helt olika stämmor. I trappmaskinens kör fanns således både alt, sopran och förstasopran representerade och det blev bättre och bättre, ju fler refränger vi hade övat på. Sista gången såg vi att glaset i spegeln framför hantlarna började spricka.

Som tur är var låten slut då.

När vi började skönsången fanns det en person till i lokalen, en medelålders karl. Han hoppade ängsligt till vid första refrängen, log lätt besvärat vid andra och tog sin väska och gick när vi tog i för tredje gången. Efter Passenger kom This is my life, med Gasolin. Där finns ett väldigt högt parti i slutet som vi enades om att försöka hjälpa till med.

Då sprang han ut ur lokalen.

Det var en ganska bra dag igår, trots allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar