onsdag 21 juli 2010

Sett på teve

Om en rymdvarelse plötsligt blir nedsläppt på jorden från Mars och parkerar sig framför en vanlig, hederlig svensk platt-teve, tror jag att han skulle få en mycket förvirrad bild av hur det går till på jorden. Han skulle få uppfattningen att...

1) ... risotto är den allra viktigaste maträtten och hela mänskligheten hänger på att man kan tillaga och servera den rätt. Detta hämtat från Gordon Ramseys alla helvetesprogram där risotto alltid är nyckelordet.

2) ... svenska folket är hårt drabbat av framförallt två allvarliga, medicinska defekter: fotsvamp och klåda i de bakre regionerna. Detta är livshotande folksjukdomar och stor möda läggs på att informera om dem samt hjälpa till bot och lindring. Hiv är platt intet i jämförelse.

3) ... hela människosläktets fortbestånd hänger på en skör tråd. När kvinna möter man, kärlek uppstår och de förälskade kastar sig i bingen för att knyta hymens band och sörja för att kommande generationer blir till och tar över, då ligger det plötsligt röd karlar i sängen och intresset för partnern blir med ens obefintligt. Gubbarna hänger på något märkligt sätt ihop med röda prickar vilka lär kunna uppstå vid intimrakning och får man syn på en sådan röd prick under avklädningsproceduren är hela herdestunden omintetgjord.

Dessutom borde alla ägna sig åt pokerspel på nätet, hela tiden, för gör man det får man flera miljoner. Med rätt hårschampo får alla automatiskt långt hår ned till midjan och sannolikt har även jordmänniskorna problem med peristaltiken men för det ändamålet finns det speciella yoghurtar där särskilt den med jordgubb är god.

Mat, sex och pengar verkar enligt reklamen åtminstone, vara det som får jorden att snurra runt. Och, när man tänker efter, är det kanske inte så fel uppfattat ändå...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar