lördag 17 juli 2010

Tacogratäng för dummies

Letade efter ett recept på tacogratäng och hittade detta. Log hela receptet igenom. Klarar man inte att få ihop en gratäng efter dessa instruktioner så är man verkligen inte kunnig i köket.

Tacogratäng for dummies Inlagd av: Quant
2005-05-04

Ingredienser

  • En påse nachos (300-400 gram)
  • En bra bit (bland/fläsk/nöt)färs (500-600 gram)
  • 2 x 2 dl creme fraiche (4 dl)
  • En burk krossade tomater
  • En påse tacokrydda (eller en fin kryddblandning efter egen skalle, med mycket chili)
  • En massa lök
  • En massa vitlök
  • En större burk het tacosås
  • Grönsaker efter smak
  • Mycket ost (gärna lite starkare)

Tillagning

  • Dra igång ugnen (om det är en seg en) på 250 grader caesar.
  • Bryn färsen. När den är brun: blanda i kryddorna och skvätt ev på lite vatten.
  • Under tiden färsen fräser: blanda ihop de krossade tomaterna med tacosåsen, inte i färsen! Pressa också i vitlök.
  • Sprid samtidigt ut nachosarna i en långpanna (en sån där plåt med höga kanter som ligger under eller bredvid ugnen).
  • Är färsen bra? sprid då ut den över chipsen.
  • Har du hackat lök också? sprid då ut den på färsen.
  • Fram med den röda såsblandningen. häll allt över allt, så att det blir rätt jämnt.
  • Öppna creme fraiche-burkarna och kleta innehållet ovanpå det röda. slickepott användes med fördel för att jämna ut de där klickarna som har en tendens att uppträda.
  • Strö sen osten över hela kalaset! om du inte rivit osten så gör du det innan du sprider ut den. det är svårt att sprida en klump.
  • Skicka in i ugnen och låt det stå där tills osten är riktigt smält, vanligtvis ca 10 minuter.
  • Stäng av ugnen när du tagit ut din vackra och väldoftande gratäng.

När det ser bra ut så serverar du det med salladen du hackat så fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar