Letade efter ett recept på tacogratäng och hittade detta. Log hela receptet igenom. Klarar man inte att få ihop en gratäng efter dessa instruktioner så är man verkligen inte kunnig i köket.
Tacogratäng for dummies Inlagd av: Quant
2005-05-04
Ingredienser
- En påse nachos (300-400 gram)
- En bra bit (bland/fläsk/nöt)färs (500-600 gram)
- 2 x 2 dl creme fraiche (4 dl)
- En burk krossade tomater
- En påse tacokrydda (eller en fin kryddblandning efter egen skalle, med mycket chili)
- En massa lök
- En massa vitlök
- En större burk het tacosås
- Grönsaker efter smak
- Mycket ost (gärna lite starkare)
Tillagning
- Dra igång ugnen (om det är en seg en) på 250 grader caesar.
- Bryn färsen. När den är brun: blanda i kryddorna och skvätt ev på lite vatten.
- Under tiden färsen fräser: blanda ihop de krossade tomaterna med tacosåsen, inte i färsen! Pressa också i vitlök.
- Sprid samtidigt ut nachosarna i en långpanna (en sån där plåt med höga kanter som ligger under eller bredvid ugnen).
- Är färsen bra? sprid då ut den över chipsen.
- Har du hackat lök också? sprid då ut den på färsen.
- Fram med den röda såsblandningen. häll allt över allt, så att det blir rätt jämnt.
- Öppna creme fraiche-burkarna och kleta innehållet ovanpå det röda. slickepott användes med fördel för att jämna ut de där klickarna som har en tendens att uppträda.
- Strö sen osten över hela kalaset! om du inte rivit osten så gör du det innan du sprider ut den. det är svårt att sprida en klump.
- Skicka in i ugnen och låt det stå där tills osten är riktigt smält, vanligtvis ca 10 minuter.
- Stäng av ugnen när du tagit ut din vackra och väldoftande gratäng.
När det ser bra ut så serverar du det med salladen du hackat så fint.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar