måndag 6 september 2010

En till

Jag missade ett av mina sätt att ångestdämpa i gårdagens blogg. Förutom att äta choklad och planera stordåd för byggbranschen att utföra i mitt hemman, har jag ytterligare en ångestdämpare: Jag bokar in mig och barnen på resor.

I ekonomiska fall, för man kan bara boka in sig på ett begränsat antal resor per år om man är ensamstående, mamma och offentliganställd på en och samma gång, nöjer jag mig med att söka på nätet på resor som jag tänker åka på "någon gång".

Det kan tyckas vara lite onödigt att titta på resor till New York till våren, Dublin lagom till St Patricks day, överväga att åka till Berlin över nyår och Dubai på sportlovet när jag redan nu vet att det inte kan bli så det kommande året åtminstone, men själva planerandet funkar som ångestdämpare och då får resten av världen lära sig att leva med det.

Faktiskt.

Och att det bara är två veckor sedan jag kom hem från Turkiet, hör inte heller hit. Man skall aldrig titta bakåt, bara ta tillvara lärdomar, det lärde jag mig av någon vis äldre person för länge sedan. Lärdomen jag tagit tillvara nu senast är att jag gillar Turkiet och som omväxling till resesurfande så har jag faktiskt börjat kolla på hus och lägenheter i Turkiet. Även det blir jag lugn och fin av. Åtminstone tills jag började fundera på hur jag skulle kunna sköta ett hus i två plan på 170 kvm och med pool i trädgården när jag större delen av året befinner mig fyra flygtimmar därifrån.

Då får jag lite ångest igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar