måndag 13 september 2010

Utskälld

Idag har jag blivit utskälld i telefon på jobbet så till den milda grad att håret stod som en kvast rakt ut bakom mig. Det visslade om öronen och har jag någonsin hyst en förvirrad tanke om att jag duger något till, i vilket obetydligt sammanhang somhelst, så togs jag ur den villfarelsen idag. Jag var inte vatten värd.

Dessvärre skälldes jag på för saker som varken jag eller någon annan bland mina arbetskamrater ens är i närheten av att ha med att göra. Detta försökte jag förklara men då övergick aggressiviteten i andra sidan luren till ren hysteri och när jag hade upplevt det några gånger tog jag på kvalitativa grunder beslutet att jag tyckte den renodlade aggressiviteten var lättare att ha att göra med. Den skar åtminstone inte så i öronen som hysterins falsett gjorde.

Efter två samtal med samma person gick jag på möte. Vederbörande hade emellertid en del ytterligare kvar att förmedla, och ringde därför raskt igen igen varpå han kopplades till min kollega. Tråkigt nog för henne. Jag hade inte hunnit förmedla mina omtumlande upplevelser och att mitt hår såg ut som om jag kammat det med en elvisp trodde hon säkert berodde på att jag gjort just det. Eller på att det blåst extra mycket när jag cyklade till jobbet. Sånt kan hända i min värld.

När jag kom tillbaka från mötet var vi två med elvispfrisyr.

Och allt detta för att någon har svårt att behärska sig, svårt att ringa till rätt myndighet med sina synpunkter och svårt att bemöta andra människor med respekt och inte kalla dem för idioter när de upplyser om att det är folk i Stockholm som bättre kan svara på någons synpunkter.

Nu tänker jag ringa till bussbolaget och skälla ut dem efter noter för att min villaförsäkring inte täckte kostnaderna för det vatten som trängde in via fasaden och gjorde att jag fick byta laminatgolv och slipa betongplattan. Och om de inte genast ändrar på det, bussbolaget, så tänker jag kräva bussbolaget på skadestånd.

Ungefär så har jag haft det idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar