fredag 1 oktober 2010

Krokodil

Ikväll har vi ätit kräftor och imorse plockade jag därför desamma ur frysen så att de skulle tina under dagen. Av någon anledning fick jag för mig att jag skulle läsa på kräftförpackningens baksida litegrann om kräftornas liv och leverne före kastrullfasen. Ibland står det intressant information på baksidan av förpackningar, på vinflaskor kan man bland annat läsa om söderväggar, smak av läder, lakrits och hallon och sådan kunskap är det ju alltid kul att kunna glänsa med. Inte för att jag tycker att vinet smakar läder, lakrits och vin, katten vet om jag ens hade tyckt om vinet om det hade smakat på det viset, för mig smakar vin vin, helt enkelt, men det är ju kul att veta vad andra upplever:

På kräftförpackningen stod:

"Kinesiska kräftor, kokade nyfångade i vatten, salt, kryddor och krokodil".

Krokodil? Det var ju en märklig smakförstärkare. Att kineserna äter hundar, katter och råttor, det har jag förstått, men att de använer krokodiler som en krydda hade jag ingen aning om. Fast i råttsammanhanget kändes det nästan rumsrent. Men finns det verkligen krokodiler i Kina? Ja, det är ju inte mitt problem. Jag ropade på dottern för att läsa texten högt för henne, det här var ju för roligt för att inte sprida vidare.

Dottern kom, tog förpackningen och läste själv.

"Kinesiska kräftor, kokade nyfångade i vatten, salt, kryddor och krondill".

Krondill.

Jaså...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar