lördag 27 november 2010

Endast tomten är vaken

Igår satte det i att snöa och när snön väl fått igång produktionen körde den på. Som ett direkt resultat av detta fick jag inatt öppna upp stallet för två kristna som inte kunde komma hem pga snön. Ro föll inte över Vintergatan förrän efter fram emot halvfyra imorse men icke förty befann jag mig 8 sharp skottandes snö i glatt samspråk med grannherrarna som var ute på samma uppdrag. Med den skillnaden att frun väntade med kaffe och bullar när de kom in. När jag kom in sov fortfarande alla.

Det hade kommit så mycket snö att min skyffel och mina muskler tyvärr inte mäktade sotta snön från ena sidan av garageuppfarten till den andra med mindre än att vi tog det i etapper. Jag fick börja från mitten av uppfarten och skotta snö lagervis. Efter tre lager skymtade jag marken. Sen var det bara till att göra höger vänster om och upprepa proceduren åt andra hållet. Man kan alltså säga att jag har skottat garageuppfarten tre gånger istället för en. Ryggen tycker mycket väl att vi kan säga det. Han känner fortfarande av sviterna.

Därefter har jag monterat ned två ljusslingor, köpt två nya slingor, två LIKADANA, jag vann kriget, monterat upp dem och konstaterat att nu lyser balkonglådorna med samma antal lampor och med samma färg på lamporna. Fint så man blir tårögd.

Raskt förvandlades jag sedan från Mulle Meck till kungens lilla piga och gick igång med att baka lussebullar, pepparkakor, amerikanska jordnötskakor samt koka kalops samtidigt som jag körde en maskin tvätt och började planera morgondagens övningar vad gäller middagsgäster. Samt spelade julskivor och drack glögg som jag skall erkänna spetsades något för att göra det hela roligare. Lussebullarnas russin marinerade jag i whiskey. Egentligen skall de marineras i konjak men jag hade ingen konjak. Det var whiskey eller danskt kirsebaervin och då kändes whiskey mest rätt. Spritförrådet är ganska torftigt, minst sagt. Det blev gott.

Är nu helt makalöst trött, ögonen vill somna hela tiden, men snart skall sonen fångas upp från en kommundel och dottern skall transporteras till fest i annankommun. Därefter är sannolikt endast tomten vaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar