onsdag 3 november 2010

Sms-information

Imorse blev jag väckt av ett sms klockan halv fyra. Det var Öresundsbron som ville informera om att vindkänsliga fordon inte borde passera över bron. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med den informationen, hade inga omedelbara planer på att köra över bron och kom inte på någon som stod i begrepp att göra det heller, så att jag kunde skicka sms-et vidare. Istället fick jag förmånen att begrunda både höststormarnas förekomst och vilka slags fordon mer än motorcyklar som kan betecknas som vindkänsliga, i nästan tre timmar innan det var dags att stiga upp och åka till jobbet. Kunde inte somna om, alltså.

Vilket var tråkigt med tanke på att det har varit en lång arbetsdag idag. Ikväll var det fullmäktigemöte och jag var hemma en snabb sväng före mötet för att intaga någon slags förtäring. Barnen är i Milano och då blir det lite si och så med kosthållningen och inköpen. Med tanke på att jag arbetat länge varje kväll hela veckan och inte hunnit handla, dignade det inte direkt av ostar och pastejer i kylskåpet.

Det dignade inte av någonting, faktiskt.

I kylen fanns spindelväv... En död fluga... En skrynklig, lätt möglig och mjuk tomat... Vaniljkex...

Vaniljkex! Tjohoo, jag älskar vaniljkex.

Nu har jag ätit vaniljkex, det sista ur en yoghurt-förpackning, tomaten (möglet gick att ta bort), en avokado och en macka med den sista ostskalken på. Blandningen känns sådär. Känns lite rörigt i magen.

Det är bättre mat när barnen är hemma. Skall skicka dem ett sms och kolla när de kommer hem. Eller så messar jag Öresundsbron inatt och berättar att jag känsliga magar bör äta välkomponerade måltider före sängdags. Så får vi se vad de gör med den informationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar