torsdag 23 december 2010

Igloo-konceptet har utvecklats

För några dagar sedan skrev jag att bilen såg ut som en igloo. Konceptet har sedan dess vidareutvecklats och nu ser hela huset ut som en igloo. Mina fina ljusslingor i blomlådorna under köksfönstren lyser tappert men det syns knappt under den halvmeterdjupa snö som lagt sig ovanpå.

På ovanvåningen är det beckmörkt eftersom alla tre takfönstren är täckta med decimetertjock snö.

Dessutom får jag elda så att luftvärmepumpen glöder för att få upp värmen någotsånär i de centrala delarna av huset. Har man 16 minusgrader ute så vill det gärna bli åtminstone 2 minusgrader inne. Åtminstone om man har ett 70-talshus där självdragsprincipen utvecklats till sitt yttersta. Men än så länge har jag gott om ved så att jag kan stödelda i braskaminen. Skall den vara orange på utsidan?

Jag är iallafall klar med allt till sådan omfattning att jag skulle kunna bli insnöad under en tid, minst en vecka, utan att lida någon nöd. Igår var jag på systemet, på Willys, på bibblan och på Eltjänst så nu har jag öl, snaps, mat, ljus, böcker och batterier till brandvarnaren. Mer än så tror jag inte att jag behöver.

Dessutom upptäckte jag att jag har kvar mina 80-talsskidor (utförs) med tillhörande pjäxor i garaget. Om jag måste ge mig ut på exkursion skulle jag kunna hasa mig fram med dessa. Inte optimalt, förvisso, för backarna är bara kännbara när man cyklar i dem och då har man alltid motvind vilket torde innebära att man åker baklänges upp för dem om man har skidor på fötterna, men kan man hasa sig fram till liftarna med utförsåkningsskidor skall man väl kunna hasa sig ut till civilisationen också. I nödfall.

Det är alltid bra att ha en plan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar