tisdag 11 januari 2011

När jobbet är klart med mig

Förr i tiden gick jag hem från jobbet när tiden var ute för dagen. Nuförtiden går jag hem från jobbet när jobbet är färdigt med mig för dagen. Idag var jobbet klart med mig vid 20.30. Jag hade önskat något helt annat.

Och kommer man hem så sent har man missat middagen. Det är tråkigt men man får skylla sig själv. Som regel har man emellertid kompenserat det på ett bra sätt med en ersättningsprodukt som gör att man uppnått fullgod mättnadskänsla. Idag uppnådde jag denna känsla genom att äta en extrastor chokladbulle med extramycket kokos på framåt eftermiddagen, den var säkert både näringsriktig och bra. Havregryn och socker i bullen och kokos utanpå. Fibrer, frukt och betor. Kan inte bli bättre.

När jag kom hem tittade jag ett ögonblick på resterna från middagen. Det var lasagne. Såg gott ut men lasagnen var kall och man vill ju inte äta kall lasagne. Jag tog en rejäl macka istället, med citronmajonnäs (jättegott,en utmärkt produkt som man kan ha till allt man inte kan ha lingon eller ketchup till) och skinka och avrundade slutligen måltiden med en bit vetelängd.

Att det blev en vetelängd som tillbehör var kanske inte helt genomtänkt skall erkännas, men den var väldigt god. Och sånt får man unna sig när man jobbar länge. Belöningssystem är viktigt, det har jag lärt mig av den där hundtämjaren Caesar på teve. Jag applicerar det på människor (mig själv) och det fungerar utmärkt varje gång.

Dessutom har jag tänkt att jag skall äta riktig middag imorgon.

Om inte jobbet vill att jag jobbar länge, förstås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar