onsdag 9 februari 2011

Fel dag

Imorse steg jag upp och cyklade iväg till jobbet, i trygg förvissning om att det var torsdag idag.

Kollegor som var inne och vände på kontoret, för att sedan ge sig iväg på tjänsteuppdrag, hälsade att vi ses imorgon, och jag svarade då att det gör vi inte alls för då är jag på Länsstyrelsen. Det skall jag vara på fredag, nämligen.

Vid nio gick jag till ett möte där ingen annan dök upp, vilket irriterade mig våldsamt, men å andra sidan blev det heller inte så mycket tjafs och möteslokalen lämnades i koncensus med vad man beslutat. (Man = jag.)

Tillbaka på rummet gick jag in i vårt ärendehanteringssystem och beordrade fram en mall för att skriva anteckningar från mötet som jag varit ensam på. Ärendehanteringssystemet plockar fram mallar i Word och förser dem med lite smått och gott såsom dagens datum, rätt ärendemening och tillhörande diarienummer. Allt blev rätt även den här gången utom datumet som av någon anledning var felinställt och föreslog gårdagens datum.

Jag fick lägga ned stor möda på att överlista programkoden och komma åt och ändra det automatiska (felaktiga) datumet till mitt manuella datum. Men är det den 10 februari så är det. Mig lurar man inte, även om man är ett ärendehanteringssystem.

Klockan 13 infann jag mig på ett nytt möte, även denna gång var lokalen tom på övriga deltagare. Jag skar tänder och gav mig iväg på jakt efter den högsta i mitt närområde som av en händelse också skulle varit med på mötet men uteblivit. Man kan verkligen förvänta sig mer av personer i hans ställning.

Jag fann honom på rummet, lugnt knappandes pekfingervalsen på sin dator. Han blev både överraskad och lite rädd när jag röt att han minsann var för sent ute och nu var det hög tid att samla ihop sig och komma på möte med mig. Han hann gå flera steg mot dörren innan han började sakta in och frågade om det inte möjligen var imorgon vi skulle vara på samma möte.

Det var det.

Och nu så här i slutet på onsdagen så kan jag konstatera att jag kan ta det rätt lugnt imorgon. Allt jag skulle gjort då är jag redan klar med.

Fast jag funderar lite på vad jag gjorde igår? Tisdagens eller onsdagens arbete?

Jag minns inte.

Kanske har jag för mycket att göra just nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar