lördag 5 februari 2011

I en Stenmark-fas

Jag har länge varit på jakt efter "marina" kuddar att ha i soffan. Ni vet sådana med tryckta mönster i blått, vitt och rött och kanske någon flätad knop eller tross som dekoration och som får en att tro att man sitter i lyxhytten på en större yacht och förundras över hur lite det guppar trots att man är ute på vida havet. Men det beror ju på att yachten är väldigt stabil, förstås.

Sådana kuddar vill jag ha.

När man kommer på att man vill ha något väldigt mycket är det lögn att hitta det. I riktigt allvarliga fall får man aldrig tag i det. Jag önskade mig till exempel som 14-åring hett och innerligt att jag skulle få gifta mig med Ingemar Stenmark när jag blev stor. Not happened yet. Jag kunde tänka mig Per Gessle som ett alternativ. Våra vägar har inte korsats. När jag var riktigt liten önskade jag mig en godisklubba formad som en visselpipa, det hade jag sett något annat lyckligt barn slicka och vissla på och det ville jag också. Hände aldrig.

Under en längre tid har jag med viss uppgivenhet sniffat runt i alla möbelaffärer, på Hemtex och i små söta present- och intredningsbutiker i febrig frenesi efter mina marina dekorationsprodukter. Inga kuddar.

Jag började förstå att detta var ett Stenmark-Gessle-visselklubbefenomen. Kuddarna jag såg för min inre syn skulle aldrig ses av min yttre syn. Jag försjönk i dyster resignation.

Då dök de plötsligt upp på min Facebooksida. Någon intuitiv reklamsnubbe hade känt på sig att de hade en presumtiv kuddköpare i mig. Plötsligt var de bara där, mina kuddar. Jag klickade med darrande glöd in mig på sidan. Jodå, där fanns de. Precis i de färger, mönster och storlekar jag tänkt mig. Det vara bara en liten detalj som jag var missnöjd med. De kallades "kuddfodral". Inte "kuddar". Kuddfodralen krävde alltså att man köpte varsin kudde till dem. Trots detta kostade varje fodral 149 kronor. Köpte man två blev det 298 kronor. Köpte man fyra blev det 596 kronor. Inga rabatter att tala om.

Jag, som hade tänkt mig många kuddar, kom vid ett snabbt överslag fram till att kudde och fodral snabbt skulle kunna nå upp i samma prisnivåer som soffan. Nästan.

Nu försöker jag uppbåda en stark önskan att vilja ha en av de kuddar som Jysk säljer för 20 kronor. För kudde och allt. Jag jobbar jättemycket på det. Kanske skall jag googla på Stenmark också. Han är kanske inte gift?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar