söndag 13 mars 2011

Tre av fyra projekt

Idag hade jag fyra projekt som jag skulle förgylla dagen med. Jag skulle köpa penséer och plantera dessa, jag skulle köpa en kasthake och skruva fast den, jag skulle handla mat för den kommande veckan och jag skulle byta en bräda i planket i trädgården.

Jag skred till verket med glädje och gott mod.

Penséerna lyckades jag förträffligt med. Butiken hade inte den färg jag ville ha (orange) men jag ställde raskt om och bestämde att jag ville ha gula penséer och som av en händelse hade de gula penséer och allt slutade lyckligt. Lika lyckligt blev det med kasthaken, den fanns i den storlek jag ville ha, jag köpte den och jag fick den på plats.

Och en veckohandling på Willys kan man inte misslyckas med.

Återstod gjorde brädan. Det uppdraget gick bra till hälften. Jag fick bort brädan. Däremot fick jag inte dit den nya.

Brädan skall borras fast i reglarna och jag började med att försöka dra i skruven direkt. Gick inte. Borrmaskinen låste sig omedelbart. Det gör den aldrig i Roomservice på teve, där snurrar skruvarna alltid på, och jag måste försöka se vad det är för märke de har på sina skruvdragare. Jag har AEG, det verkar inte vara det bästa märket.

Men skam den som ger sig. Jag bestämde mig då för att borra hål i bräderna innan jag drog i skruven. Det borde göra susen. Och det hade det säkert gjort om det hade funkat. Kamrat AEG satte hasorna i backen även den här gången. Borret snurrade fint innan den fick kontakt med brädan, då tvärnitade han.

Jag kom fram till att om man har en bra borrmaskin (AEG) med sladd (så att inte batteriet plötsligt suckar till och lägger sig med polerna i luften) och man ÄNDÅ inte kommer igenom en vanlig hederlig bräda till planket, då måste det vara borret
det är fel på. Och det gjorde inte på något sätt mitt liv enklare, för jag har inte mer än ett borr i samma storlek hemma. Skit också. Sur.

Och till råga på allt elände tog jag ju bort den befintliga brädan som första aktivitet i projektet. Detta moment skulle jag ha väntat med till sist, det fattar jag nu. För nu ser alla grannarna att jag har hål i planket som jag inte har åtgärdat.

Och utöver detta märke jag nyss att jag glömde köpa ägg. Det blir väldigt svårt att laga ugnspannkaka på tisdag om jag inte har ägg. Jag måste alltså till Willys imorgon igen. När jag ändå är på Willys igen skall jag föreslå att de utökar sortimentet. Jag vill gärna kunna köpa borr där i fortsättningen. Gärna kasthakar och orangea penséer också. Tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar