tisdag 12 april 2011

Ny höjder av galenskap

För några år sedan fick jag badrummet renoverat. Det tog tre veckor och jag höll på att bli galen under tiden. Jag vet inte vad de pysslade med därinne i badrummet men vad de än höll på med så genererade det damm över hela bottenvåningen. Badrumsfixarna hade lagt plast på alla golven och dessa plastvåder våttorkade jag varje kväll, flera gånger. Ibland råkade jag våttorka hantverkarnas fötter också, om de stod i vägen och inte flyttade på dem tillräckligt snabbt. Jag tog inget extra för det och insisterade inte heller på att få rabatt. Har mina generösa stunder.

Nu pågår renovering av innertrappa i mitt hem. Det kommer att ta en vecka men galenskapen är på väg att nå nya höjder. Den här gången har jag nämligen inte damm på hela bottenvåningen. Jag har damm på BÅDA våningarna. Överallt.

Måste man verkligen slipa efter varje lager färg och spackel? Känns lite överdrivet.

Jag försöker bita ihop och härda ut, men det är svårt.

Målarna använder sig inte av plast på golvet, de har rullat ut papp. Men papp av bra kvalitet, får man säga. Går utmärkt att våttorka. Jag väntar emellertid tills de går hem för dagen. Risken finns att de vill ha extra betalt för större åtgång än väntat på golvpapp om de ser att det är jag som luckrar upp det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar