tisdag 10 maj 2011

Plomberingar

Jag pratade idag med en väninna om fenomenet kylskåpet som töms. Ena stunden har man massor där inne, andra stunden är där tomt. Jag förmedlade som bevis för detta fenomen denna dokumentära historia direkt ur livet:

I helgen skulle jag iväg och veckohandla och klok som en pudel tittade jag först i kylen för att se vad jag behövde handla och vad det fortfarande fanns gott om. I den mån det fanns gott om något.

Juice är en stående punkt på inköpslistan, vanligen köper jag 7 liter juice och 2 liter Proviva i veckan, det brukar räcka ett tag. En snabb sammanräkning av innehållet i kylen visade emellertid att jag märkligt nog var välförsedd. Där fanns 4 liter juice och 2 liter Proviva kvar och jag skrev trallande en trea framför juice-punkten på listan.

Sen åkte jag och handlade och fyllde därefter kylen med burkar och förpackningar. Där blev väldigt trångt. Sånt gillar en god moder.

Dagen efter öppnade jag i kylen för att fröjdas över dignande fat och välfyllda hyllor och kunde konstatera att där var oroväckande luftigt. Bland annat fanns där bara 3 liter fruktbaserad vätska av de förväntade 9 litrarna. Det visade sig att de förpackningar som legat i kylen bara varit teaterdekor. De hade varit fyllda med en bottenskyla helt enkelt och nu hade slattarna druckits upp. Soppåsen var emellertid full.

I fortsättningen kommer den godtrogna modern att ha ersatts av den misstänksamma, kontrollerande modern. Jag kommer hädanefter i evighet och för all framtid inte nöja mig med okulära kontroller i kylen utan även handgripliga.

Alternativt plomberar jag alla juiceförpackningar utom en i taget framöver. Det är kanske det enklaste.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar