måndag 9 maj 2011

Väderprognos den kommande helgen

De senaste helgerna har det varit fint och soligt väder. Jag kan emellertid berätta att det nästa helg kommer att regna från en vidöppen himmel där alla fördämningar har släppt. Det blir ett ösande utan dess like och kommer broder Noak farande fram längs gatorna med Petronella från Plaskeby hack i häl blir jag inte förvånad.

Jag vet detta eftersom sonen konfirmeras till helgen och jag inte har plats för alla gästerna inomhus. Dessutom skall konfirmanderna fotograferas utomhus mot en nyutsprungen bakgrund och då är uppehållsväder och gärna sol en förutsättning.

Need I say more? Det kommer att regna.

Men jag löser det. Om jag vevar ut markisen när vi kommer hem, står den emot väta så pass länge att de som måste sitta ute hinner äta upp innan maten blir vattenskadad. Tycker de att det blir kyligt plockar jag fram utflykts- och trädgårdsfiltarna. Inte så fina, kanske, men de håller den värsta kylan borta. Och blir det ändå gnäll, får de blöta som stått ute en stund komma in och så åker de som suttit inne ut. Rättvist över hela vägen.

Själv kommer jag att se till att vara sysselsatt med att hålla maten varm där inne. På så sätt förstår alla att jag MÅSTE vara inne och inte kan sympatisera med de blöta på terassen.

Frågan är nu hur jag skall övertyga dem om att även smörgåstårta måste hållas varm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar