fredag 24 juni 2011

Glad midsommar!

Idag vaknade jag med huvudvärk, stor trötthet och illamående. Det är lite ovanligt att vakna på det sättet en midsommarafton. Resten av Sveriges befolkning kommer att möta samma tillstånd imorgon. Jag vann alltså! Yes! Tycker mycket om tävlingar som jag vinner!

Så här på morgonkulan har jag gjort färdigt mitt bidrag till midsommarfesten: Makrilltårta. En makrilltårta som får den mest förhärdade Michelinguides fanatiker att falla i gråt efter att ha ätit den. Den är väldigt god, alltså, om inte det stod klart.



Det tråkiga var bara att efter att jag hade gjort den enligt konstens alla regler, med några egna regler tillagda och med mycken kärlek och stor formgivningstalang, så upptäckte jag att den var för stor för att gå in i mitt kylskåp. För lång, helt enkelt. (Den är inte helt rund utan mer avlång, även om det inte fullt ut framgår på bilden ovan.)

Som jag ser det finns det två sätt att lösa detta problem på:

1) Jag äter upp ändarna så att den blir kortare. Fördel: Får plats till slut. Nackdel: Ser inte lika fin ut och alla gäster får sannolikt inte äta den. Dessutom är jag nog väldigt mätt efter detta och hur skall jag då få plats med sill, västerbottenspaj, prinskorvar, köttbullar och efterrätt? Nackdelarna överväger.

2) Jag får sätta ut den i garaget och hoppas att eventuella möss har annat för sig fram tills i eftermiddag.

I övrigt kommer jag att ha en alltigenom kritvit dag, och då menar jag inte klädseln. I år SKALL jag banne mig vinna säckhoppartävlingen. För att ytterligare säkra segern tänker jag försöka få just det tävlingsmomentet att ligga efter maten och snapsarna. Moahahahaha...

Glad midsommar på er!

2 kommentarer:

  1. Glad missåmmar tbx.
    Det kommer bli tyst ett tag nu.


    På återhörande

    // J

    SvaraRadera
  2. Ok, semesterdax? Ha så skönt, på återläsande, J. Önskar M. :- )

    SvaraRadera