torsdag 21 juli 2011

Om internet och postlådor

Jag är en stor anhängare av internet. Faktum är att jag inte längre vet hur jag skall leva om jag inte har en laptop och en trådlös uppkoppling. Möjligen att jag under en övergångsperiod kan hålla mig vid liv genom mobilsurf men blir det för länge vissnar jag.

Några veckor per år detoxar jag och stänger av helt och hållet. Det tror jag är bra för mig, precis som det är bra för mig att allt emellanåt dra ned lite på konsumtionen av annat jag tycker om. Kakor, choklad, Greys anatomy-avsnitt, såna saker. Men snabbt är jag tillbaka med full kraft igen.

Och det är inte bara meningslös tidsspillan jag ägnar mig åt när jag valsar runt på nätet. Jag kollar upp viktiga saker, jag skriver viktiga saker och jag handlar viktiga saker. Dessutom får jag idéer på nätet. Min senaste sådan idé är att jag vill byta ut min befintliga lilla, söta brevlåda mot en stor veckobrevlåda. En som man kan låsa och som det ryms massor med post i så att inte elaka bovar direkt ser genom att kika ned i lådan när jag är ute på en tête-à-tête och bryter sig in i huset som tillhör brevlådan.

Problemet är att ju mer jag läser på nätet desto mer förstår jag att man skall gräva en grov, stoppa ned jordankare, fylla upp med betong och på något sätt fästa brevlådan i denna produkt.

Det vill inte jag.

Det finns ju redan en stolpe, fix och färdig och använd i 40 år utan minsta problem. Nog måste man väl kunna dra nytta av hur fint förankrad den är och slippa momentet med gräva, gjuta, fästa?

Denna fråga har jag slängt ut på Facebook och bara fått käcka tillrop och humoristiska kommentarer om min förväntade postskörd tillbaka. Mitt hopp står nu till alla händiga bloggläsare. Kan man inte borra två rejäla hål i plåtlådan och skruva upp den på stolpen, helt enkelt?

Säg att det går! Och säg gärna hur jag borrar i plåt också...

2 kommentarer:

  1. * Ja, man kan dra nytta av stabila, gamla stolpens existens.

    * Jo, man kan borra två rejäla hål och fästa lådan i stolpen mha bult, bricka och mutter. Dock bör lådans mått jämföras med stolpens höjd så att inte ett av de två borrade hål hamnar i luften just ovanför stolpens topp.

    * Enklast är att använda en elektrisk borrmaskin i kombination med för metall avsedda borr.

    Slutsats; du hade antagligen svar på dina frågor redan innan du ställde dem.

    SvaraRadera
  2. Ibland är det fint att få sina teorier bekräftade av någon som vet av erfarenhet. I synnerhet är det fint att få det INNAN man går igång med att borra. I stunder i livet har jag gått igång först. Det är inte alltid så att de svar jag haft på mina frågor baserade på min egen teori och hypotesprövning har varit rätt.

    Men nu vet jag. :-)

    Tack!

    SvaraRadera