lördag 16 juli 2011

Tjuvlyssnar. Och -sniffar

Jag finner det mycket underhållande att tjuvlyssna på andra när jag åker buss, ligger vid poolen eller på stranden eller vid andra tillfällen där jag har legala skäl att uppehålla mig på samma plats så pass länge att jag hinner få ett sammanhang i andra människors konversationer. Speciellt förtjust är jag i mobiltelefonsamtal. Mobilsamtalare pratar ofta med tordönstämma vilket innebär att man utan problem kan följa allt som sägs och räkna ut motpartens kommentarer också i de fall inte även dessa hörs genom luren.

Jag kan också erkänna att jag brukar sniffa på andra människor när jag möter dem. Inte som en blodhund förstås, utan snarare så att jag drar ett andetag när vi möts så att jag kan se vad man har för parfym, bodylotion eller eventuell odör runt omkring sig. Jag föredrar parfym och bodylotion framför odörer, vill jag påpeka.  Däremot kan det bli för mycket av det goda.

Män som har starka och söta parfymer på sig i rik mängd, i synnerhet om det finns en air av mysk och orientalisk mystik i parfymen, kan det nästan vara jobbigt att sitta nära. Jag gillar karlar som luktar sportigt och fräscht, inte undergroundklubb i Berlin klockan 3 på morgonen eller piptobaken Borkum Riff.

För någon vecka sedan befann jag mig i ett sammanhang där jag kramade och kindpussade flera karlar på raken och mitt hår luktade en salig blandning av både sportiga, klubbande och österländska män under flera dagar tills jag tvättade det. Det var lite för bra.

Vid något tillfälle köpte jag en bok med titeln "Tjuvlyssnat" till min dotter i julklapp. Den hade vi mycket roligt åt. Sedermera har den kommit ut i fler delar och vill man fnissa lite förtjust en stund kan man med fördel köpa någon av dessa. Eller gå in på http://www.tjuvlyssnat.se/, för där finns materialet också.

En favorit är:

Tunnelbanans röda linje, Stockholm
En tjej ~20 springer fram till en kille ~17.

Tjejen: Herregud! Josef?

Killen (svarar tveksamt eftersom han inte verkar känna igen henne): … Maria?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar