tisdag 2 augusti 2011

Är i baklås

Häromdagen gick ugnen i baklås och efter att ha lagat vredet och därefter prövat det igen flera gånger och fått det att gå i baklås alla gångerna, bestämde jag mig igår för att få hem en expert på baklåsandet. Spisen är nämligen ganska ny och garantin gäller fortfarande. Då kan det inte vara guds mening att det är jag som skall laga vredet varje gång den sätter sig på hasorna.

Dessutom finns risken att jag lagar sönder spisen på riktigt och då infaller detta sönderlagande sannolikt två dagar efter att garantiperioden har gått ut vilket innebär att jag då får BETALA för att få åtgärdat det jag idag kan få fixat gratis. Jag har inte börjat läsa kriminologi ännu men lagen om alltings jävlighet, den kan jag ändå.

Jag började med att söka serviceinstanser på nätet och fick reda på vart jag skulle vända mig. När jag kom in på den rätta hemsidan blev jag uppmanad att fylla i produktnummer, serienummer, modellnummer och ett nummer. Dessa fanns skrivna någonstans på spisen. Det tog mig cirka en kvart innan jag hade dissekerat spisen till sådan grad att den lilla skylten med alla dessa nummer dök upp på en undanskymd plats, långt bak och på sidan. Jag fick baxa ut hela spiseländet innan jag fick tag i uppgifterna och kunde skriva upp dessa på en lapp.

Imorse fyllde jag i alla siffrorna på nätet innan jag cyklade till jobbet. Man skulle dessutom fylla i datum för när man ville att experten skulle komma hem. Det var ju en fiffig service, det hade jag aldrig varit med om innan, så jag valde att de skulle komma hem till mig i övermorgon. I morgon har jag förhinder. Sedan skickade jag iväg hela härlighet med ett klick på Sänd och åkte till jobbet.

Då jag är misstänksam av naturen tog jag för säkerhets skull med mig lappen med alla siffrorna till jobbet. Man har ju varit med förr och vet att frågor kan uppstå på dagtid och då är det bra att kunna svara för sig om någon ringer från expertfirman.

När jag kom till jobbet hade jag fått ett bekräftelsemail på att min servicebeställning var mottagen, man tackade vänligt för att jag hade tagit mig besväret att be dem komma och meddelade att de skulle återkomma med exakt tid för expertutlåtandet. Datum visste jag ju redan. I övermorgon.

Allt verkade klart och bokat så jag slängde lappen. Strax efter kom tjejen som tömmer våra papperskorgar och tömde min papperskorg.

Två timmar senare fick jag ett sms där experten glädjestrålande berättade att de tänkte komma och titta på vredet till ugnen den 19 augusti. Passade inte det skulle jag genast ringa och ändra tiden. Den 19 augusti är det inte i övermorgon, så förmodligen hade något blivit fel. Jag ringde genast det angivna telefonnumret.

Där svarade inga experter utan bara en inspelad telefonröst. Hon bad mig knappa in produktnummer, serienummer, modellnummer och ett nummer i telefonen så skulle jag strax bli kopplad till rätt expert. Jag tittade ned i papperskorgen. Tom.

Ikväll skall jag dra fram hela spisen igen och skriva upp alla siffror ännu en gång. Jag har nu tagit några poäng till i kunskapen om lagen om alltings jävlighet.

2 kommentarer:

  1. Detta var osannolikt kul läsning. :-D
    Förhoppningen att kunna styra över en hantverkaralmanacka.... - in your face!!

    SvaraRadera
  2. Roligt att min glädjelösa vardag kan liva upp! Ibland är saker för bra för att vara sanna. :-(

    SvaraRadera