söndag 28 augusti 2011

Hej, Billy!

Besöket på Ikea igår har haft eftervärkar även idag. Bland annat köpte jag två Billydörrar till sonens Billyhylla och dessa hade jag tänkt att vi skulle montera idag. För säkerhets skull inpräntade jag det i sonens medvetande redan igår, så att jag inte skulle stå där ensam med skruvmejslar och luddiga beskrivningar.

Sonen sov länge idag. Så länge att klockan var över lunch innan han, hans syster och systerns pojkvän masade sig upp ur loppelådorna och intog något ätbart. Bara valet av ätbart är värt ett inlägg för sig. Sonen tog rester från gårdagens middag, köttfärsbiffar med råstekt potatis, ugnsgrönsaker och pepparsås. Hans blivande svåger tog resterna av en pizza. Dottern åt normalt, vilket innebär mackor.

Nåväl, efter maten satt de och konverserade om världsläget, semesterminnen, fotboll och annat högintressant och jag gick och började packa upp dörrarna.

Efter att jag börjat kom sonen och tittade på. Vid det laget hade jag upptäckt att det inte var en Billyhylla vi hade. Dock hade vi fortfarande Billydörrar och för att dessa skulle kunna förena sig med varandra krävdes borrmaskin. De förborrade hålen satt helt på fel ställen. Det märkte jag med all önskvärd tydlighet när vi monterat på en dörr och den hade ett överhäng upptill med 15 cm och ett motsvarande glapp nedtill.

Ta bort och gör om.

Jag hämtade borrmaskinen och upptäckte att den var helt urladdad. Det tycker jag är uselt, om jag behöver borra idag skall jag väl inte behöva ta fram en kristallkula redan igår för att inse att jag nog behöver börja ladda? Nej, det skall jag inte behöva.

Jag fick borra ett hål i taget, sätta på laddning och gå en sväng i huset. Vid en av dessa svängar tappade jag bort sonen. Det visade sig att han hade gått till sin pappa för att hjälpa honom bära bord. Att stackars martyrmamma blev ensam kvar med två dörrar, en bokhylla, rummet fullt med verktyg och blott två händer var inte lika viktigt. Eller så tolkar jag det positivt och tror att hans tillit till min förmåga är enorm. Säkert är det så.

Och jag klarade det. Det tog hela eftermiddagen men jag är klar.

Och eftersom jag fick tömma hela bokhyllan innan jag gick igång blev det en del grejer över som inte längre skall användas när hyllan inreddes igen. Det är synd det är så tråkigt att stå på loppis för jag har nu en lavalampa, ett dvdställ för vägghängning och ett antal spel över. Kanske kan jag åka och ställa allt i en kartong utanför Ikea? För det är faktiskt deras fel...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar