torsdag 29 september 2011

Ångestdämp

Ibland finns det ångest i mitt liv, beroende på olika saker. Stress, problem på jobbet, barnens problem som jag roffar åt mig, gör till mina, grottar ned mig i och ibland behåller och fortsätter ha ångest över även sedan barnen har lämnat dem bakom sig, eller något annat.

Ångest kan i min värld botas på två olika sätt.

Antingen äter jag eller så tittar jag på onödiga teveprogram.

I särskilt svåra fall gör jag både och.

Ätandet är som regel fokuserat kring kakor och choklad. I riktiga nödfall, där kanske kakorna och chokladen tar slut när det fortfarande är flera dagar kvar av ångesten, kan jag även konsumera yoghurt med müsli eller knäckebröd med ost och Kalles kaviar i stora mängder. Doktorn har sagt att man aldrig får avbryta en penicillinkur mitt i en behandling och säkert gäller detta även ångestmedicinering.

Det har jag tagit på stort allvar.

Om jag inte äter så tittar jag på teveprogram, företrädesvis sådana program som innebär uppstädning, omgörning, inredning eller total makeover. Det finns inget som är så härligt för ångesten som när Maggie & Kim städar upp ett hus eller när arga snickaren totalrenoverar ett ruckel. Lyxfällan funkar också. I brist på annat kan jag lugna ned mig lite med Dr. Phil.

Metoderna funkar alltid men det gäller att man inte har ångest för ofta. Man lägger snabbt på hullet.

En liten ångestdämpning i form av träningsnarkomani hade inte varit fel.

Nu skall jag snart titta på Lyxfällan och äta choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar