tisdag 27 september 2011

Livsplan

Läste idag om en 96-årig kvinna i Karlskrona som tyckte att det var rätt tråkigt att sitta hemma när maken och vännerna dött av och därför bestämde sig för att flytta till Thailand. Helt på egen hand har hon sålt av hela bohaget, flyttstädat, slängt en massa saker, putsat fönster och nu var hon redo att åka. Tanten var kärnfrisk men så här dagen innan avresan kände hon sig lite yr. Det var osäkert om detta var en fysisk åkomma eller helt enkelt en släng av resfeber.

Jag skulle tro att det var det sistnämnda.

Sånt här tycker jag om att läsa. Det är uppfriskande att se att man har gott om tid för allt som skall göras. Jag har planer på att jobba som volontär i Afrika, reseledare i Turkiet, jag skall bejaka den gröna vågen och odla tomater och skapa en Edens lustgård någonstans med egen brygga och havsutsikt, jag skall bli känd författare, sitta i morgonsoffor i teve och kanske avsluta med att bosätta mig i Thailand när jag börjar närma mig hundraårsdagen.

Det övriga tänker jag ta itu med efter att jag fyllt 80 för då tror jag att barnbarnen är så stora att de klarar sig själva. Enda haken är om barnen vid det laget börjar bli gamla och skröppliga så att de behöver min hjälp men förhoppningsvis finns möjlighet till Rutavdrag även då.

Det är skönt att ha lite luft i tidplanen. Tack Eva i Karlskrona!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar