måndag 19 september 2011

Storlek 44-50

Rätt som det är byts sommarens osoliga dagar ut mot höst och de bara benen under kjolen fryser så att hårstråna står ut som på en igelkott. Det spelar ingen roll hur mycket jag än kör med Silkepilen, några strån gömmer sig alltid och ställer sig i givakt när det är som minst lämpligt i kombination med kyla.

I helgen skulle jag iväg och investera i för säsongen nya strumpbyxor. Jag tänkte mig en fempack svarta i storlek 36-42 på H&M. Det tänkte sig inte H&M för där var alla svarta strumpbyxor i aktuell storlek slut.

Jag svor en ramsa över oförutseende inköpare som inte mindes förra årets strumpbyxebehov i september och som därför, återigen, köpt på sig för få. När jag svurit färdigt vände jag på klacken och gick in till det konkurrerande företaget som börjar på Kapp och slutar på Ahl.

Samma resultat. Mängder av strumpor i färgerna "Sand" och "Tan" och inte ett enda fempack i "Black". Jag började bli bitter.

Någon dag senare, dagen innan jag verkligen, VERKLIGEN behövde mina strumpbyxor, åkte jag till Ica, där det också finns flerpack med strumpbyxor. Jag tänkte listigt att efterfrågan på strumpbyxor på Ica nog inte skulle vara så stor att de var slut även där.

Listigt tänkt, men tyvärr fel. På Ica såg det ut som på alla andra ställen. Fullt med tantbruna strumpor och inga svarta alls i min storlek. Det enda som fanns i svart var storleken 44-50. Väldigt mycket strumpa för pengen, förvisso, men ändå...

Jag tänkte efter en lång stund och därefter slog jag till.

Strumpbyxorna är så väl tilltagna att fryser jag om halsen kan jag dra upp dem och vips så har jag en alldeles egendesignad "onepiece". Härligt att vara helt rätt och inne utan att ens ha tänkt i de termerna.

Nu undrar jag bara när strumpbyxorna i min storlek kommer in. Till jul...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar