lördag 10 september 2011

Ur garderobens dunkla djup

Idag började officiellt hösten enligt min tideräkning, för idag har jag plockat in dynor och fleecefiltar från terasserna. Det går fortfarande att sitta ute, men då får man vara så snäll och gå in i garaget och plocka ned tillbehören igen från hyllorna och sannolikheten att någon har så stora behov av att sitta ute under de förutsättningarna är liten, för att inte säga obefintlig. I min familj är vi bekväma av naturen. Man kan ju faktiskt lika gärna sitta inne.

Idag har jag dessutom tagit ett större grepp om min ytterklädesgarderob. Alla kappor, jackor och dunvästar vräktes ut på golvet varpå de sorterades i en slänghög och en sparahög och därefter hängdes sparahögen in igen. I sparahögen landade både fullt användbara plagg och en del antikviteter som jag inte har hjärta att göra mig av med.

Till dessa hör ett par tajta skinnbyxor som jag kört mc i för ett antal år sedan. Var de tajta då sitter de sannolikt som en kroppsmålning idag. Jag valde att inte utsätta mig för ångesttrippen att prova dem. Därefter fick jag fatt i en grön oljerock med rutigt foder à la engelska landsbygden som jag knappt minns att jag haft ens. Hade det dykt upp en fågelhund med en morkulla i gapet från garderobens djup hade jag inte blivit förvånad, det var mycket friluftsliv över rocken. Jag hängde in den. Rätt som det är kommer jag till England och då är jag beredd och rätt klädd.

I oktober 1985 köpte jag en mintgrön, lång täckjacka på Lindex på Caroli city. Jag minns det speciellt eftersom jag gick in i flera butiker när jag ändå var på Caroli och när jag kom hem hade jag inte längre med mig påsen med min mintgröna jacka. Efter att ha åkt tillbaka till köpcentrat och gått shoppingrundan baklänges dök min påse med jackan upp. Hos konkurrenten KappAhl. Expediten vill knappt ta i Lindexpåsen med tång men samlade ihop sig så pass att jag återfick min jacka.

Nu dök den upp ur garderobens dunkel i skick som ny trots att den är 26 år gammal. Jag provade den, den passade och nu har jag tvättat och tumlat den också. Jackan är jättefin och luktar gott.

Frågan är bara hur många år jag måste vänta på att mintgrönt skall bli modernt igen? Eller funkar mintgrönt som ombyte på engelska landsbygden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar