tisdag 1 november 2011

Åldersdefekter

Jag blir förvisso äldre, det vet jag, men jag intalar mig att det varken syns, märks eller har några funktionsmässiga effekter. Det är på något sätt bara åren som går och barnen som blir större. Mig har inget hänt med sedan jag fyllde 25.

Fast på sistone måste jag medge att det hänt något med min syn. Jag ser inte längre vad som står på displayen till mobilen och att skriva mail eller sms är alltmer utmanande. I princip kan det bli precis vadsomhelst som går iväg.

I förra veckan skulle jag skriva ett mail där jag talade om att jag "sliter med hela kroppen". Fast innebörden blev lite annorlunda i och med att ett "l" ersattes med ett "k". Jag märkte ingen skillnad förrän jag fick ett i mitt tycke märkligt svar.

Någon dag senare ville jag skriva att jag blev glad så att jag blev "tårögd". Det ändrade autocorrecten i mobilen till "trög" utan att jag märkte det. Och så fick jag sätta igång och förklara igen när vändande mail kom.

Jag bestämde mig för att acceptera förfallet och se mig om efter ett par snygga läsglasögon. Gärna med leopardmönstrade bågar.

Igår skulle jag ringa ett samtal där numret tutade upptaget. Jag lade ned luren för att göra ett nytt försök några minuter senare. Då kom det ingen ton alls, vilket visade sig bero på att det inte var telefonen jag ringde med utan fjärrkontrollen till teven.

Nu funderar jag på vad jag kan köpa som hjälper mig med det problemet...

Men fortfarande ser jag ut som 25!

2 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Jag är inte flitig på att kommentera men läser din blogg desto flitigare:). Vill tipsa om en bra internetbutik som lägligt nog säljer, tada, läsglasögon!! Jag beställer själv därifrån (min favorit "England svart"), alltid bra service och snabb leverans!
    /Christel i Halmstad


    http://www.seochle.se/

    SvaraRadera
  2. Åh, prisa Gud, här kom räddningen!

    Jag har kollat på Statoil och apoteket och ingendera kunde tillfredsställa mina behov av färg och bling-bling! Men här fanns både Milano svart med strass och England turkos!

    Tack, Christel! <3

    SvaraRadera