söndag 6 november 2011

Stenåldersgener

Jag har sett många, många avsnitt av både Cityakuten och Greys anatomy och tycker själv att jag kan det mesta om vener och artärer, blodgas, intuberingar och att man skall skrika "clear" innan man slår på strömmen och startar om hjärtat.

Det är emellertid några saker med kroppen som jag fortfarande är lite osäker på. En av dem är magsäckens storlek. Ändrar den sig från dag till dag eller behåller den samma storlek hela tiden? Jag undrar eftersom det vissa dagar går att hålla mig vid liv, med puls och med fin färg i stort sett hela tiden på ingenting eller åtminstone max några koppar kaffe medan jag andra dagar är minuter från svältdöden och allt mindre än elefanter varken gör till eller från för att åstadkomma mättnadskänsla. Vad beror det på?

Idag är en sådan dag då jag vaknade på morgonen och börjande tänka på pizzor. Två pizzor kände jag skulle vara lagom som frukost. Dessvärre hade jag inga pizzor hemma och pizzerian var inte öppen så jag fick nöja mig med en liter yoghurt med tillhörande kaksmulor (müsli av crunchy-typ). Det gjorde varken till eller från.

Sedan gjorde jag en paus på en timme där jag hoppfullt väntade på att den berömda mättnadskänslan skulle dyka upp och säga hej. Den kom aldrig.

Jag gick istället igång med frukost del två, vilken bestod av tunnbrödsrullar. Några stycken. Tyckte att jag anade en viss mättnadskänsla efter den tredje, men var inte helt säker, så jag fortsatte.

Städade huset, åkte och handlade, såna saker. Jättehungrig.

Kom hem och tog en pepparkaka från burken jag precis köpt. Tog en till. Tyckte det började bli ansträngande för armen att ta en i taget och ökade antalet till två åt gången. Tog tre åt gången. Satte mig tillrätta med burken i knäet, enklast så.

Det finns fortfarande några pepparkakor kvar, jag åt verkligen inte upp alla.

Nu skall jag koka kroppkakor. Rejäl mat som man brukar bli mätt av. Själv tvivlar jag.

Det skulle emellertid roa mig att veta varifrån detta hål i magen kommer så där helt plötsligt. Är det månne stenåldersgener som plötsligt aktiverats? Betyder detta att vi har en hård vinter framför oss?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar