måndag 26 december 2011

Vetenskaplig utredning

Så här på annandagen känner jag att jag har material tillräckligt för att kunna dra vetenskapliga slutsatser kring vilket julgodis som är bäst. Jag har ätit allt, både julgodis och julkakor, och för forskningens skull i tämliga rika mängder. Helt osjälviskt har jag uppoffrat mig för mänskligheten och det är nästan lite tråkigt att behöva berätta att resultatet blev ungefär det jag hade förväntat mig.

På plats nummer ett kommer choklad. Choklad placerad i allehanda chokladkartonger, i små formar och i brytbara kakor. Jag är särskilt förtjust i Lindors röda kartonger och i Marabous Paradisaskar. Men annat har slunkit ned utan större problem, ska erkännas.

På andra plats kommer nougat. Nougat är gott bara så där, men förlorar absolut inte på att paras ihop med chokladen. Chokladen förlorar inte heller på denna relation, ett skolexempel på fenomenet win-win, faktiskt.

På tredje plats kommer marsipanen. Den är lite tam på egen hand, det är därför den får en tredje plats, men kombineras den ihop med nougat, choklad eller allra helst båda två, blir marsipanen outstanding.

Knäck, däremot, uppfattar jag som en helt onödig produkt.

2 kommentarer:

  1. Men Mimmi, du kan inte dissa knäck på detta vis!! Det är det absolut godaste godiset på hela julbordet!! Visst, man får räkna med att en och annan plomb kan ryka, men det skulle den gjort i alla fall så småningom...

    SvaraRadera
  2. Nääää... Antingen för hård, så man får tillbringa hela julhelgen med att få bort klumpen ur kinden, eller seg intill förbannelse. Plomber, plack, tandsten och delar av emaljen följer gärna med. Och mandelbitarna sätter sig i tandfickorna. :-)

    Halleluja för choklad! :-)

    SvaraRadera