lördag 7 januari 2012

Dagens uppdrag

När jag vaknade imorse gladde jag mig åt de många roliga uppgifter som väntade mig:
  • Veckohandling (tjohoo)
  • Skåda stormarnas effekter i trädgården och ev åtgärda de värsta (dubbeltjohoo)
  • Rekonditionera dotterns garderob (grät av lycka)
Planen var att jag skulle spara den roligaste till sist. Det var dock något oklart vilken det kunde vara.

Sen steg jag upp och tittade ut. Igår var det sol från en klarblå himmel och som den naiva varelse man är tror man gärna att sådant håller i sig, kanske till och med två dagar i rad. Så icke. Regnet öste ned på gammalt känt manér och det blåste. Hej, sa Petronella!

Jag satte mig och gjorde om dagens uppdragslista:
  • Trädgårdsarbete utgår pga regn.
  • Garderobsrekonditionering utgår pga bättre idé.
  • Projektplanering för ny förvaringslösning i blivande walkin-closeten tillkommer (anledning, se föregående punkt). (Avancerat projekt. Har identifierat 11 olika aktiviteter, flera kritiska beroenden och en rad viktiga beslutspunkter.)
  • Återstår veckohandlingen. Beslöt mig för att ringa Willys och se om de kunde komma hem med lite grejer.

Efter tappra försök att få Willys att köra hem lite smått och gott till mig, gärna med betoning på gott, men misslyckats fick jag masa mig i väg i ösregnet själv. Det kändes dystert.
 
Jag tillämpar vanligen konceptet varannanveckashandling i en utarbetad och avancerad form baserad kring en restaurangtavla som visar dagens rätt för en vecka i taget. Detta fungerar utmärkt som koncept betraktat. Fast alltemedan kommer helger, gäster, mina men framförallt barnens, och omstuvade planer vad gäller familjemedlemmarnas placering in i verkligheten och så får jag hastigt och lustigt ge mig ut på savannen och fälla fler mammutar samt knycka nya strutsägg.

Det var trångt på savannen idag. Och så här i efterhand kan jag meddela att det är b-lagen som är ute och gör livsmedelsinköpen. Inte en effektiv karriärkvinna med 2,3 barn och Volvo V70 som handlar, hämtar på dagis och förbereder middagen i kundvagnen, så långt ögat når. Bara idel farbröder som verkade tävla i att placera sina hyddor och kundvagnar så att de på effektivast möjliga sätt omöjliggör alla omkörningar medan de tålmodigt inväntar löparna, dvs fruarna, som för övrigt sannolikt inte heller brukar handla på Willys med tanke på hur planlöst de rusade runt.
 
Det var ett tålamodsprövande uppdrag men jag lyckades med mina byten och kom hem.
 
Nu tänkte jag ta itu med mitt avancerade projekt med alla aktiviteter, beslutspunkter och kritiska beroenden. Jag tror jag gör det sittandes i sängen. Kanske med lite glögg i närheten. Och choklad. Någon liten julgodis, kanske.
 
Det är verkligen jobbigt att ge sig själv uppdrag.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar